Hozzávalók
A leveshez
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej lila hagyma (kisebb)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 3 - 4 ág friss kakukkfű
- 2 szál zellerszár
- 1 szál répa (nagyobb)
- 30 g szárított vargánya
- 1 l zöldségalaplé
A tálaláshoz
- 2 szelet barna rozskenyér
- 1 csokor friss petrezselyem
- 4 db tojás tükörtojásnak megsütve
Acquacotta, a toszkán kőleves
Hozzávalók
A leveshez
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej lila hagyma (kisebb)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 3 - 4 ág friss kakukkfű
- 2 szál zellerszár
- 1 szál répa (nagyobb)
- 30 g szárított vargánya
- 1 l zöldségalaplé
A tálaláshoz
- 2 szelet barna rozskenyér
- 1 csokor friss petrezselyem
- 4 db tojás tükörtojásnak megsütve
Az olívaolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott lila hagymát és a felszeletelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a kakukkfűvel. Rádobjuk a felszeletelt zellert és répát, belerakjuk a vargányát, felöntjük az alaplével, felforraljuk, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg meg nem puhul a zöldség.
Közben egy száraz serpenyőben megpirítjuk a kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágott kenyeret, kiszedjük, majd ugyanabban a serpenyőben megsütjük a tojást. Tálalás előtt a levesbe szórjuk a kenyeret és a felaprított petrezselymet, és a tojással tálaljuk.
Ha tetszett az acquacotta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!