Hozzávalók
A tésztához
- 150 g liszt
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 1 ½ ek olívaolaj
A leveshez
- 2 db kacsa far-hát
- 4 db kacsaszárny
- 2 db kacsacomb
- 4 db kacsanyak
- 2 fej hagyma (héjával)
- 8 szem egész bors
- 7 l víz
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- 1 db karalábé
- 1 db zellergumó
- 6 szál répa
- 4 szál fehérrépa
- 1 csokor petrezselyem
Aranyló kacsahúsleves házi gyufatésztával
Hozzávalók
A tésztához
- 150 g liszt
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 1 ½ ek olívaolaj
A leveshez
- 2 db kacsa far-hát
- 4 db kacsaszárny
- 2 db kacsacomb
- 4 db kacsanyak
- 2 fej hagyma (héjával)
- 8 szem egész bors
- 7 l víz
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- 1 db karalábé
- 1 db zellergumó
- 6 szál répa
- 4 szál fehérrépa
- 1 csokor petrezselyem
A tészta alapanyagait egy robotgépben nagyjából összedolgozzuk, kiszedjük, és kézzel addig gyúrjuk, amíg homogén állagú nem lesz, majd fóliázzuk és hűtőben pihentetjük minimum 30 percet.
A kacsarészeket egy tepsire tesszük, és 230 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt pirosra, aranybarnára sütjük. A 2 hagymát jól megmossuk, majd félbevágjuk, és egy száraz serpenyőben maximum lángon feketére sütjük vágott résszel lefelé. Ezektől a technikáktól lesz a levesünk gyönyörű, sötét, aranyszínű.
Az kacsarészeket, a szemes borsot, a hagymát, a vizet és a fokhagymát egy nagy fazékba tesszük, ízlés szerint sózzuk, majd gyöngyözve főzzük 3-4 órán át, néha lehabozva a tetejét. A 3-4 óra letelte után beletesszük a zöldségeket, és addig főzzük gyöngyözve, amíg meg nem főttek, ez kb. 1 óra. A levesből óvatosan kiszedjük a zöldségeket és a húst, majd egy sűrű szövésű szűrőn és tiszta konyharuhán keresztül leszűrjük a levest.
A tésztánkat egy tésztanyújtó gép segítségével kb. 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk, és gyufa méretű szálakat vágunk belőle. Forrásban lévő sós vízben kb. 5 perc alatt megfőzzük.
Ha tetszett az aranyló kacsahúsleves házi gyufatésztával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!