Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
személyre
+
1 - 2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db póréhagyma
1 db nagyobb sárgarépa
só, bors
szerecsendió
1 db babérlevél
1 nagy tk keményítő
150 ml tejszín
200 ml barna sör
300 ml víz
100 g reszelt füstölt sajt
100 g reszelt vörös cheddar sajt

a tetejére

4 szelet pirított bacon
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Barna sörös sajtleves? Jöhet!

Itt van egy ütős leves recept a bevállalósaknak! Nagyon sajtos, nagyon sörös, ja és még baconos is! Töltsétek cipóba és tálaljátok abban vagy csak szimplán tunkoljatok bele kenyeret. A lényeg, hogy ha szeretitek a cuccos leveseket, akkor mindenképpen próbáljátok ki a receptet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
személyre
+
1 - 2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db póréhagyma
1 db nagyobb sárgarépa
só, bors
szerecsendió
1 db babérlevél
1 nagy tk keményítő
150 ml tejszín
200 ml barna sör
300 ml víz
100 g reszelt füstölt sajt
100 g reszelt vörös cheddar sajt

a tetejére

4 szelet pirított bacon
Bevásárlólistához adom

Fotó: Szilágyi Nóri

A vöröshagymát és fokhagymát apróra a többi zöldséget karikákra vágjuk. Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, rádobjuk először a vöröshagymát, fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk, majd jöhet a többi zöldség is. Sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendiót reszelünk bele, 3-4 percig pirítjuk őket, majd rászórjuk a keményítőt, összekeverjük, majd felöntjük a tejszínnel és a barna sörrel. Beledobjuk a babérlevelet és párszor megkevergetve 10 percig főzzük még a levest. Mikor a répa is megpuhult, felöntjük a vízzel és botmixerrel lezúzzuk. Beleszórjuk a kétféle reszelt sajtot és elkeverjük a levesben. A baconszeleteket száraz serpenyőben lepirítjuk és a levest ezzel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások