Hozzávalók
- 1 - 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db póréhagyma
- 1 db nagyobb sárgarépa
- só, bors
- szerecsendió
- 1 db babérlevél
- 1 nagy tk keményítő
- 150 ml tejszín
- 200 ml barna sör
- 300 ml víz
- 100 g reszelt füstölt sajt
- 100 g reszelt vörös cheddar sajt
a tetejére
- 4 szelet pirított bacon
Hozzávalók
- 1 - 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db póréhagyma
- 1 db nagyobb sárgarépa
- só, bors
- szerecsendió
- 1 db babérlevél
- 1 nagy tk keményítő
- 150 ml tejszín
- 200 ml barna sör
- 300 ml víz
- 100 g reszelt füstölt sajt
- 100 g reszelt vörös cheddar sajt
a tetejére
- 4 szelet pirított bacon
A vöröshagymát és fokhagymát apróra a többi zöldséget karikákra vágjuk. Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, rádobjuk először a vöröshagymát, fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk, majd jöhet a többi zöldség is. Sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendiót reszelünk bele, 3-4 percig pirítjuk őket, majd rászórjuk a keményítőt, összekeverjük, majd felöntjük a tejszínnel és a barna sörrel. Beledobjuk a babérlevelet és párszor megkevergetve 10 percig főzzük még a levest. Mikor a répa is megpuhult, felöntjük a vízzel és botmixerrel lezúzzuk. Beleszórjuk a kétféle reszelt sajtot és elkeverjük a levesben. A baconszeleteket száraz serpenyőben lepirítjuk és a levest ezzel tálaljuk.