Hozzávalók
- 400 g sertéslapocka
- 2 l liter víz
- 3 - 4 db babérlevél
- 1 fej hagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 3 db cékla
- 200 g fehér káposzta
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 ek olaj
- 1 db citrom leve
- 1 tk cukor
- 2 ek sűrített paradicsom
- 2 db megtisztított krumpli
A tálaláshoz
- tejföl
Borscs: Az orosz céklaleves
Hozzávalók
- 400 g sertéslapocka
- 2 l liter víz
- 3 - 4 db babérlevél
- 1 fej hagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 3 db cékla
- 200 g fehér káposzta
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 ek olaj
- 1 db citrom leve
- 1 tk cukor
- 2 ek sűrített paradicsom
- 2 db megtisztított krumpli
A tálaláshoz
- tejföl
A húst kisebb kockákra vágjuk, feltesszük főni egy nagyobb lábasban a babérlevéllel, hagymával, fokhagymával, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy megfőjön, forrástól számított kb. 25-30 perc alatt. A zöldségeket megtisztítjuk és nagyon vékony csíkokra vágjuk. Egy kisebb lábasban a zöldségeket kevés olajon elkezdjük pirítani, hozzáadjuk a citromlevet, cukrot, majd pár perc után adunk hozzáadunk egy merőkanálnyit a húsléből, belekeverjük a paradicsompürét és fedő alatt kb. 10 percig pároljuk őket. A krumplit kisebb kockákra vágjuk és a kicsit előpárolt zöldségekkel együtt a húshoz adjuk, még 10-15 percig főzzük a levest, végül pedig tejföllel tálaljuk.
Ha tetszett az orosz céklaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!