Hozzávalók
A főzelékhez
- 1 fej brokkoli
- 1 fej hagyma (kicsi)
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ db szerecsendió
- só, bors
- 1 ek liszt
- 200 ml tejszín
- 250 ml víz
- 2 ek olaj
A kolbászokhoz
- 400 g darált marhahús
- 100 g vörös cheddar sajt
- só, bors
- 3 ek olaj a sütéshez
Brokkolifőzelék juicy lucy kolbásszal
Hozzávalók
A főzelékhez
- 1 fej brokkoli
- 1 fej hagyma (kicsi)
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ db szerecsendió
- só, bors
- 1 ek liszt
- 200 ml tejszín
- 250 ml víz
- 2 ek olaj
A kolbászokhoz
- 400 g darált marhahús
- 100 g vörös cheddar sajt
- só, bors
- 3 ek olaj a sütéshez
A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, és az olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a rózsáira szedett brokkolit, és a víz kb. felével majdnem teljesen készre pároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a szerecsendiót. Ezután a maradék vizet csomómentesre keverjük a liszttel, majd hozzáadjuk a tejszínt. Hozzákeverjük a brokkolihoz, megvárjuk hogy felforrjon, közben kevergetjük. Ha felforrt, kb. 1 merőkanálnyit kiszedünk a főzelékből, majd egy botmixerrel pépesítjük, majd visszaöntjük. Így lesz igazán krémes a végeredmény.
A húst alaposan sózzuk, borsozzuk,majd összekeverjük. A cheddarból kb. 1×5 cm batonokat (hasábokat) vágunk, majd a darált húst köré formázzuk. Meghegergetjük és összetömörítjük a húst a sajt körül, hogy sütés közben ne olvadjon ki a réseken. Ezután serpenyőben kevés olajon süssük megsütjük húst, ügyelve rá, hogy ne legyen túl magas a hőfok, különben kívül megég, belül nyers marad.
A főzelék feltéteként tálaljuk.