Hozzávalók
A parmezánmorzsához
- 20 g liszt
- 25 g vaj
- 4 ek reszelt parmezán
A leveshez
- 2 ek olívaolaj
- 1 zacskó fagyasztott sütőtökmix
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk oregánó
- 1 mk Cayenne-bors
- 1 mk pirospaprika
- 1 csapott mk fokhagymapor
- só, bors
- 400 ml víz
- 100 ml tejszín
Hozzávalók
A parmezánmorzsához
- 20 g liszt
- 25 g vaj
- 4 ek reszelt parmezán
A leveshez
- 2 ek olívaolaj
- 1 zacskó fagyasztott sütőtökmix
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk oregánó
- 1 mk Cayenne-bors
- 1 mk pirospaprika
- 1 csapott mk fokhagymapor
- só, bors
- 400 ml víz
- 100 ml tejszín
A levesbetéthez összemorzsoljuk a hozzávalókat, kiszórjuk egy sütőpapíros tepsire, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 13-15 percig sütjük.
A leveshez az olívaolajon kicsit átforgatjuk a sütőtökös mixet, hozzászórjuk a fűszereket, átkeverjük, majd felöntjük a vízzel és a tejszínnel, és 8-10 percig főzzük. Botmixerrel krémesítjük, és a parmezánmorzsával tálaljuk.

Ha tetszett a cajun sütőtökkrémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
