Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g vaj
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 500 g konzerv csicseriborsó
- só, bors
- 1 tk római kömény
- 50 g tejföl
- 50 g liszt
A feltéthez
- 2 db pita
- 2 db virsli
Csicseriborsó-főzelék
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g vaj
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 500 g konzerv csicseriborsó
- só, bors
- 1 tk római kömény
- 50 g tejföl
- 50 g liszt
A feltéthez
- 2 db pita
- 2 db virsli
Az apróra vágott vöröshagymát és az átnyomott fokhagymát üvegesre pároljuk a vajon, majd fűszerezzük a pirospaprikával, és hozzáadjuk a csicseriborsót. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a római köményt, és 15-20 perc alatt készre főzzük.
Egy külön edényben (ha szükséges, a főzővízből kicsit hozzáadva) alaposan, csomómentesen elkeverjük a tejfölt és a lisztet, amivel aztán intenzív melegítés mellett besűrítjük a főzeléket. Végül pirított pitával és grillezett virslivel tálaljuk.