Hozzávalók
- 400 g csicsóka
- 200 g csisóka chipshez+
- 1 db krumpli
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 g vaj
- 1 ½ l víz
- 200 ml 30%-os tejszín
- 2 - 3 ek keményítő
- só,bors
Csicsókakrémleves
Hozzávalók
- 400 g csicsóka
- 200 g csisóka chipshez+
- 1 db krumpli
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 g vaj
- 1 ½ l víz
- 200 ml 30%-os tejszín
- 2 - 3 ek keményítő
- só,bors
Tisztítás: A csicsókát nem kell meghámozni, csak folyó víz alatt egy körömkefével átdörzsölni. A chipsnek valót zöldségszeletelővel felvágjuk, majd egy sütőpapírral borított tepsire helyezzük, sózzuk-borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és 190 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük (figyelni kell, mert gyorsan elkészül, és percek kérdése a megégés!). Vajon apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát párolunk, majd beletesszük az összevágott csicsókát és a burgonyát, utána pedig felöntjük vízzel, és puhára főzzük Ha ez kész, beleöntjük a tejszínt, elkeverjük, és egy botmixerrel pürésítjük. Beleöntjük a vízzel kikevert keményítőt is. 5-8 percig intenzíven kavargatva melegítjük, és kész. A levest a chipsszel tálaljuk.