Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Csirkeleves vörös pesztóval és árpagyönggyel

Hozzávalók

4
főre
+
500 g csirkemell
2 szál sárgarépa
1 szál zellerszár
2 db krumpli
160 g árpagyöngy
2 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
1 ½ l alaplé
4 db babérlevél

A pesztóhoz

150 g aszalt paradicsom
2 gerezd fokhagyma
só, bors
100 ml olívaolaj
50 g pecorino sajt
1 ág friss rozmaring
30 g pirított mandula
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csirkeleves vörös pesztóval és árpagyönggyel

Az olasz gasztronómiában elég gyakori, hogy a leveseket pesztóval ízesítik, amitől, lássuk be, százszor jobb íze lesz még egy sima zöldséglevesnek is.  Ez a recept is így készül, csirkével, tészta helyett árpagyönggyel, és egy zseniális rozmaringos-aszalt paris pesztóval!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
500 g csirkemell
2 szál sárgarépa
1 szál zellerszár
2 db krumpli
160 g árpagyöngy
2 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
1 ½ l alaplé
4 db babérlevél

A pesztóhoz

150 g aszalt paradicsom
2 gerezd fokhagyma
só, bors
100 ml olívaolaj
50 g pecorino sajt
1 ág friss rozmaring
30 g pirított mandula
Bevásárlólistához adom

Az olaszok csodája: a pesztó

Ha te is szeretnél kipróbálni valami teljesen újat vagy a család ezen a hétvégén nem kívánja a húslevest, akkor bátran kezdj bele! Ezzel a csirkelevessel, ilyen extrákkal megbolondítva borítékolható a siker.

Pesztós csirkeleves tálalása

Vörös pesztós csirkeleves elkészítése

Az árpagyöngyöt sós vízben kb. 30-40 perc alatt megfőzzük. Egy nagy edényben az olívaolajon fehéredésig pirítjuk a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk az apróra vágott zellert, répát, fokhagymát és további 3 percig pirítjuk. Ekkor jöhet bele a kis kockákra vágott krumpli és a babérlevél. Felöntjük az alaplével, és ha felforrt, akkor alacsony lángon addig főzzük amíg a krumpli ¾-ig megpuhul. Ekkor tesszük bele a megfőtt árpagyöngyöt és főzzük még 5 percig. Közben a pesztó hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk. Ha a leves megfőtt, 3 evőkanál pesztót keverünk bele és így tálaljuk.

Pesztós csirkeleves készítése

Tippek és trükkök a csirkeleveshez

  • Szerencsére az árpagyöngy ma már  majdnem minden üzletben kapható, a kis bolttól kezdve a nagy hipermarketekig.
  • A leveshez érdemes a zöldségeket falatnyi darabokra vágni.
  • Ha nem mi készítjük el a pesztót, akkor érdemes figyelni, hogy a bolti verzióban is, minél kevesebb mesterséges összetevő szerepeljen az alapanyagok között.
  • Alaplé, már a boltokban is kapható, de az alaplé zselé is tökéletes megoldás. Ha házilag akarjuk elkészíteni, akkor leveszöldségekből és/vagy csontos marha- vagy sertéshússal is készülhet.

Finom fogások pesztó felhasználásával

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások