Hozzávalók
- 3 konzerv lencse (300 g/db)
- 1 fej hagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 5 ek olívaolaj
- 2 ½ ek currypor
- só, bors
- 1 db zöldségleves kocka
- 1 l víz
- 1 - 2 ek 20%-os ecet
A tálaláshoz
- 2 - 4 ek olívaolaj
Currys lencsekrémleves
Hozzávalók
- 3 konzerv lencse (300 g/db)
- 1 fej hagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 5 ek olívaolaj
- 2 ½ ek currypor
- só, bors
- 1 db zöldségleves kocka
- 1 l víz
- 1 - 2 ek 20%-os ecet
A tálaláshoz
- 2 - 4 ek olívaolaj
2 konzerv lencsét leszűrünk és átmosunk. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, megfonnyasztjuk az olívaolajon, megszórjuk a curryporral, és pirítjuk még 2-3 percig. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a leveskockát, majd az átmosott 2 konzerv lencsét, felöntjük 1 l vízzel, majd ha felforrt, az egészet turmixgépben pürésítjük.
A harmadik lencsekonzervet is kibontjuk, átmossuk és szűrjük, majd a lencsekrémlevesbe keverjük. 5 percig lassú tűzön bugyogtatjuk, majd hozzáadjuk az ecetet. Fogyasztásnál meglocsoljuk még egy kevés olívaolajjal.
Ha tetszett a currys lencsekrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!