Hozzávalók
- 1 db tojás
- 150 g búzadara
- 50 ml víz
- 30 g libazsír
- 1 csapott tk só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 1 db tojás
- 150 g búzadara
- 50 ml víz
- 30 g libazsír
- 1 csapott tk só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem
A tojást a vízzel, egy habverő segítségével habosra keverjük, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű libazsírt, sót, borsot és a frissen vágott petrezselymet. Hozzákeverjük a búzadarát, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon. A hűtőből kivéve egy kanál segítségével, a tenyerünkben az ismert torpedó alakot formázunk a masszából és szilikonos sütőpapírra rakosgatjuk őket addig amíg felforr a sós főzővíz.
Beletesszük a formázott galuskákat a vízbe és mielőtt újra felforrna, egy villa segítségével elmozdítjuk a galuskákat az érkezési helyükről, különben leragadnak az edény aljára. Ha felforrt a víz, a legkisebb lángon, fedő alatt főzzük, míg legalább a duplájára nem nőnek. Fedő alatt hagyjuk, főzés nélkül, hogy megdagadjanak még nagyobbra. Közvetlenül a főzővízből lecsepegtetve tálaljuk!