Hozzávalók
A leveshez
- 4 fej hagyma (kb. 500 g/4 fej)
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 2 ek vaj
- só, bors
- 1 csipet szerecsendió
- 1 l zöldségalaplé
- 1 ek liszt
- 150 ml tejszín
A sajtos-fűszeres bagetthez
- 1 db bagett
- 100 g sajt
- 3 ek olívaolaj
- őrölt bors
- 0.25 csokor petrezselyem
Egyszerű hagymaleves
Hozzávalók
A leveshez
- 4 fej hagyma (kb. 500 g/4 fej)
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 2 ek vaj
- só, bors
- 1 csipet szerecsendió
- 1 l zöldségalaplé
- 1 ek liszt
- 150 ml tejszín
A sajtos-fűszeres bagetthez
- 1 db bagett
- 100 g sajt
- 3 ek olívaolaj
- őrölt bors
- 0.25 csokor petrezselyem
Az egyszerű hagymaleves elkészítéséhez a hagymát félfőre, a fokhagymát apróra vágjuk. Az olajat és a vajat felmelegítjük közepes lángon egy lábasban, majd rádobjuk a kétféle hagymát, és folyamatosan kevergetve, ügyelve, nehogy leégjen, lepirítjuk őket. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, majd felöntjük vízzel vagy zöldségalaplével, és kb. 15 percig főzzük.
Közben a bagettet felszeleteljük, a sütőt pedig előmelegítjük 200 fokra. A sajtot lereszeljük, és elosztjuk a bagettszeleteken. Meglocsoljuk olívaolajjal, borsozzuk, és rászórjuk az apróra vágott petrezselymet. Betoljuk a sütőbe 15-20 percre, hogy aranybarnára piruljon rajta a sajt.
A lisztet elkeverjük a tejszínnel, és hőkiegyenlítéssel a leveshez keverjük. Egyet forralunk rajta, és a bagettszeletekkel tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Ha tetszett az egyszerű hagymaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több finom, forró gőzölgő leves a hűvösebb napokra:
Sütőtökös-brokkolis hajdinaleves