Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Epres málnaleves

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
500 g eper
100 g cukor
½ db citrom leve
2 - 4 rúd fahéj
1 ek szegfűszeg
500 g málna
2 ek liszt
100 ml tejföl
300 ml tejszín
1 l víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Epres málnaleves

Nyáron nincs az a mennyiségű gyümölcsleves, ami ne fogyna el azonnal - ti is így vagytok vele? Most hoztunk egy újabb verziót, amibe ráadásul a két nagy nyári kedvencből, eperből és málnából is tisztességes adagot pakoltunk. Semmi fakszni, csak pár perc főzés, és akár előző nap is elkészíthetitek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
500 g eper
100 g cukor
½ db citrom leve
2 - 4 rúd fahéj
1 ek szegfűszeg
500 g málna
2 ek liszt
100 ml tejföl
300 ml tejszín
1 l víz
Bevásárlólistához adom

Az epres málnaleves elkészítése: az eprekből alacsony lángon egy lábasban kipároljuk a folyadékot, majd ha jól összezsugorodtak, hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet és kb. 5 percig forraljuk még, óvatosan kevergetve, hogy az eperszemeket ne törjük össze. 

Epres málnaleves

Kb. 200 ml vizet 15 percig forralunk a fahéjjal és a szegfűszeggel, majd leszűrjük. 

A maradék vízben megfőzzük a málnát, hogy a szemek teljesen szétfőjenek, ezután rászűrjük a cukros eperre, és hozzáöntjük a fűszeres vizet is. Összeforraljuk a levesünket, majd a lisztből és a tejfölből csomómentes habarást készítünk, amit folyamatos keverés mellett hozzáadunk a levesünkhöz. Ezután beleöntjük a tejszínt, és hagyjuk kihűlni a levest. Jól lehűtve tálaljuk.

Ha tetszett a leves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások