Hozzávalók
- 500 g eper
- 100 g cukor
- ½ db citrom leve
- 2 - 4 rúd fahéj
- 1 ek szegfűszeg
- 500 g málna
- 2 ek liszt
- 100 ml tejföl
- 300 ml tejszín
- 1 l víz
Epres málnaleves
Hozzávalók
- 500 g eper
- 100 g cukor
- ½ db citrom leve
- 2 - 4 rúd fahéj
- 1 ek szegfűszeg
- 500 g málna
- 2 ek liszt
- 100 ml tejföl
- 300 ml tejszín
- 1 l víz
Az epres málnaleves elkészítése: az eprekből alacsony lángon egy lábasban kipároljuk a folyadékot, majd ha jól összezsugorodtak, hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet és kb. 5 percig forraljuk még, óvatosan kevergetve, hogy az eperszemeket ne törjük össze.
Kb. 200 ml vizet 15 percig forralunk a fahéjjal és a szegfűszeggel, majd leszűrjük.
A maradék vízben megfőzzük a málnát, hogy a szemek teljesen szétfőjenek, ezután rászűrjük a cukros eperre, és hozzáöntjük a fűszeres vizet is. Összeforraljuk a levesünket, majd a lisztből és a tejfölből csomómentes habarást készítünk, amit folyamatos keverés mellett hozzáadunk a levesünkhöz. Ezután beleöntjük a tejszínt, és hagyjuk kihűlni a levest. Jól lehűtve tálaljuk.
Ha tetszett a leves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!