Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Ezek a legtutibb vega receptek

Hozzávalók

A sárgarépa főzelékhez

60 g vaj
1 fej vöröshagyma
1 kg sárgarépa
2 tk só
½ tk őrölt fehérbors
2 ½ dl víz
1 ek cukor
300 g mascarpone
1 ek étkezési keményítő
1 kis csokor petrezselyem

A petrezselymes olajhoz

1 nagy csokor petrezselyem
1 csipet só
1 db narancs reszelt héja
100 ml extra szűz olívaolaj

A zöldségfasírthoz

1 db csicseriborsó konzerv
1 db nagyobb sárgarépa lereszelve
1 csomag újhagyma karikára vágva
1 csokor petrezselyem apróra vágva
2 gerezd fokhagyma finomra vágva
100 g zöldborsó
½ tk cayenne bors
1 tk őrölt fehérbor
5 ek kukoricaliszt
1 db tojás

Az újburgonyafőzelékhez

50 g vaj
8 szál újhagyma
1 db póréhagyma
3 - 4 db zellerszár
3 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
kis csokor kakukkfű
1 kg újburgonya
½ tk őrölt fehérbors
2 tk só
500 ml húsleves vagy alaplé
2 dl tejföl

A feltéthez

4 db zellerszár
4 db újhagyma
2 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Ezek a legtutibb vega receptek

Irány a piac, minden stand roskadásig tele van szuper zöldségekkel! A mai adásban ezeket a zöldségeket készítettük el, magyarosan, vagyis főzelék formájában és teljesen húsmentesen. Higgyetek nekünk, hús nélkül is lehet igazán jót enni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

A sárgarépa főzelékhez

60 g vaj
1 fej vöröshagyma
1 kg sárgarépa
2 tk só
½ tk őrölt fehérbors
2 ½ dl víz
1 ek cukor
300 g mascarpone
1 ek étkezési keményítő
1 kis csokor petrezselyem

A petrezselymes olajhoz

1 nagy csokor petrezselyem
1 csipet só
1 db narancs reszelt héja
100 ml extra szűz olívaolaj

A zöldségfasírthoz

1 db csicseriborsó konzerv
1 db nagyobb sárgarépa lereszelve
1 csomag újhagyma karikára vágva
1 csokor petrezselyem apróra vágva
2 gerezd fokhagyma finomra vágva
100 g zöldborsó
½ tk cayenne bors
1 tk őrölt fehérbor
5 ek kukoricaliszt
1 db tojás

Az újburgonyafőzelékhez

50 g vaj
8 szál újhagyma
1 db póréhagyma
3 - 4 db zellerszár
3 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
kis csokor kakukkfű
1 kg újburgonya
½ tk őrölt fehérbors
2 tk só
500 ml húsleves vagy alaplé
2 dl tejföl

A feltéthez

4 db zellerszár
4 db újhagyma
2 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom

Sárgarépafőzelék tavaszi zöldségfasírttal

Egy közepes lábosban felolvasztjuk a vajat és puhra pároljuk rajta a finomra vágott hagymát. Közben nagylyukú reszelőn lereszeljük a sárgarépát és ezt is alábosba dobjuk. Hagyjuk a saját levében párolódni egészen addig, amíg a leve elfő. Közben sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a cukrot és felöntjük annyi vízzel, amennyi még nem lepi el. Fedő alatt puhára főzzük a répát.

A keményítőt kikeverjük a mascarponéval és a sűrgarépához keverjük. További 3 percig főzzük. Az ízeket beállítjuk: sózzuk, borsozzuk, ha kell, egy kevés cukrot adunk hozzá. A finomra vágott petrezselymet is beltesszük, lefedjük és elzárjuk alatta a lángot.

A petrezselymet durvára vágjuk és mozsárba tesszük, hozzáadjuk a sót és belereszeljük a narancs héját és pépesre zsúzzuk. Végül hozzáadjuk az olajat és összekeverjük. Felhasználásig félretesszük.

A csicseriborsót leöblítjük és lecsepegtetjük. Késes robotgéppel durvára vágjuk. Keverőtálba tesszük és hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, a legvégén a tojást ütjük bele és kézzel összedolgozzuk. A masszából nagyobb ringlónyi labdákat formázunk és  serpenyőben, kevés olajon, közepesen erős láng felett készre sütjük őket..

A főzeléket tányérba szedjük, 2-3 zöldségfasírtot teszünk rá és a petrezselymes olajjal ízesítjük.

img_1927.JPG

Újburgonyafőzelék tejfölösen

Egy közepes lábosban felolvasztjuk a vajat. Rádobjuk a felaprított hagymákat, a zellerszárat és a fokhagymát, babérlevelet és kakukkfüvet, puhára pároljuk.

A krumplit vastag karikákra vágjuk és a lábosba tesszük, amikor a hagymás alap megpuhult. Üvegesre pároljuk közepesen erős láng felett, közben sózzuk és megszórjuk fehérborssal, végül pedig felöntjük a húslevessel és fedő alatt puhára főzzük. Amikor megfőtt, egy részét (kb. az egy ötödét) kiszedjük és botmixerrel pépesre turmixoljuk, visszatesszük a lábosba és óvatosan összeforgatjuk a főtt burgonyával. Végül hozzákeverjük a tejfölt és összemelegítjük.

A feltéthez a zellerszárat csíkokra vágjuk és az újhagymával kevés olívaolajon egy serpenyőben gyorsan lepirítjuk. Tálaláskor a főzelékre szedünk belőle.

img_1980.JPG

De mindenképp csekkoljátok le a bulgurral töltött karalábé receptjét is, ha nem lenne elég a vega kajákból.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások