Hozzávalók
Szilvaleves
- 50 dkg szilva
- 5 dl víz
- 2 dl vörösbor
- 2 dl tejszín
- 3 szem összetört szegfűszeg
- 2 ek cukor
- 1 ek liszt
- ½ mk fahéj
- ½ db citrom reszelt héja
Görögdinnye saláta
- 15 dkg feta sajt
- 0.25 db görögdinnye kimagozva
- 3 - 4 db közepes paradicsom
- 3 ek olívaolaj
- 3 ek balzsamecet
- 1 db kígyóuborka
- 1 ek vegyes zöldfűszer (görög bazsalikom, citromfű, menta, oregano)
- 1 marék pirított mandula
Nyári meggyszörp
- 50 dkg meggy
- 50 dkg cukor
- 3 ek vörösborecet
- 3 dl víz
- 1 db kis thai chili (elhagyható)
Fantasztikus gyümölcsös receptek
Hozzávalók
Szilvaleves
- 50 dkg szilva
- 5 dl víz
- 2 dl vörösbor
- 2 dl tejszín
- 3 szem összetört szegfűszeg
- 2 ek cukor
- 1 ek liszt
- ½ mk fahéj
- ½ db citrom reszelt héja
Görögdinnye saláta
- 15 dkg feta sajt
- 0.25 db görögdinnye kimagozva
- 3 - 4 db közepes paradicsom
- 3 ek olívaolaj
- 3 ek balzsamecet
- 1 db kígyóuborka
- 1 ek vegyes zöldfűszer (görög bazsalikom, citromfű, menta, oregano)
- 1 marék pirított mandula
Nyári meggyszörp
- 50 dkg meggy
- 50 dkg cukor
- 3 ek vörösborecet
- 3 dl víz
- 1 db kis thai chili (elhagyható)
Szilvaleves
A szilvákat kimagozzuk és felnegyedeljük és egy lábasba tesszük. A szegfűszeget mozsárban összetörjük, és a szilvához adjuk. Beletesszük a fahéjat, bort, vizet, barnacukrot és a citrom héját is. Puhára főzzük a szilvákat, majd kivesszük a fahéjat és a citromhéjat. Az egészet összeturmixoljuk és egy szűrőn átpasszírozzuk. A tejszínben elkeverjük a lisztet és a forró levesből hozzákeverünk egy merőkanálnyit. A habarást folyamatos keverés mellett a leveshez önjük, összeforraljuk és kitálaljuk. Tejföllel és fahéjjal díszítjük.
Görögdinnye saláta
A dinnyét kimagozzuk és felkockázzuk. Az uborkát hosszában kettévágjuk, és egy kanállal kimagozzuk, a héját is lehúzzuk, majd felkockázzuk. A paradicsomot akkora méretűre karikázzuk, mint a dinnyét és az uborkát. A zöldfűszereket felaprítjuk, és a salátához adjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel, megszórjuk pirított és felaprított mandulával. Összeforgatjuk, rátördeljük a feta sajtot és hidegen fogyasztjuk
Nyári meggyszörp
A kimagozott meggyet és a cukrot egy lábasba tesszük, hozzáöntjük a vörösborecetet és összefőzzük addig, amíg a meggynek kifő a leve. A chilit hozzáadjuk és szétfőzzük a meggyeket. Egy gézlappal átszűrjük és hozzáadunk a vizet, beforraljuk. Átöntjük csatos üvegbe, majd jéggel és szódával fogyasztjuk.
Ha nem volt elég a gyümölcsökből, akkor csekkoljátok a grillezett, morzsás őszibarack receptünket, a cseresznyés clafoutis receptet és a sertésszűzet, sárgabarackkal, aminek itt találjátok a receptjét.