Hozzávalók
- 80 g kenyérszalonna
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 7 db babérlevél
- só, bors
- 1 tk fűszerpaprika
- 500 g fagyasztott fejtett bab
- 1 ek mustár
- 1 tk 10%-os ecet
- 150 g tejföl
- 100 g tejszín
- 1 ek finomliszt
Hozzávalók
- 80 g kenyérszalonna
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 7 db babérlevél
- só, bors
- 1 tk fűszerpaprika
- 500 g fagyasztott fejtett bab
- 1 ek mustár
- 1 tk 10%-os ecet
- 150 g tejföl
- 100 g tejszín
- 1 ek finomliszt
Így készül a Lajos-féle fejtettbab-főzelék.
A fejtettbab-főzelék recept első lépéseként finom kockára vágjuk a szalonnát, és egy lábasban kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott vöröshagymát és a babérlevelet, sózzuk és lepirítjuk. Kevés vizet öntünk alá, és ha újra felforrt, a feljött zsírra szórjuk a fűszerpaprikát. Felöntjük 800 ml vízzel, és miután felforrt, mehet bele a fejtett bab, sózzuk, majd intenzíven főzzük. (Ha főzés előtt áttesszük a fagyasztóból a hűtőbe a babot, felgyorsíthatjuk az étel elkészítését.)
Ha megpuhult a bab, elkeverjük benne a mustárt és az ecetet, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt. Optimálisan kicsit el kell hogy ellepje a főzővíz a babot, ezt szükség szerint pótoljuk. A lisztet kikeverjük egy kevés vízzel, és folyamatos kevergetés mellett a főzelékhez csorgatjuk. Alaposan felforraljuk, és lehet is tálalni.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a fejtettbab-főzelék recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!