Hozzávalók
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm-nyi friss gyömbér
- 50 g vaj
- só, bors
- 1 tk őrölt római kömény
- ¼ db szerecsendió
- 1 kg krumpli
- 3 - 400 ml alaplé/víz
- pár csepp almaecet
A feltéthez
- 2 ek olaj
- 4 szelet prosciutto
- 4 ek konzerv bab lecsepegtetve (borlottit használtunk)
- 4 - 5 levél friss zsálya (vagy 2 tk szárított)
Gyömbéres burgonyakrémleves prosciuttós babbal
Hozzávalók
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm-nyi friss gyömbér
- 50 g vaj
- só, bors
- 1 tk őrölt római kömény
- ¼ db szerecsendió
- 1 kg krumpli
- 3 - 400 ml alaplé/víz
- pár csepp almaecet
A feltéthez
- 2 ek olaj
- 4 szelet prosciutto
- 4 ek konzerv bab lecsepegtetve (borlottit használtunk)
- 4 - 5 levél friss zsálya (vagy 2 tk szárított)
A leveshez az olajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a lereszelt gyömbért, a vajat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, belerakjuk a megpucolt, felkockázott krumplit, és 3-4 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel vagy alaplével, és fedő alatt addig főzzük, amíg puhára nem fő a krumpli. Leturmixoljuk, ha túl sűrűnek látjuk, 100 ml folyadékkal javíthatunk rajta. Pár csepp almaecettel ízesítjük.
A feltéthez az olajon elkezdjük pirítani az apróra vágott sonkát, majd jöhet rá a bab és a zsálya. Az egészet jól lepirítjuk, és a levest ezzel a feltéttel tálaljuk.
Ha tetszett a gyömbéres burgonyakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!