Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre

A leveshez

1 csomag (400 g) Bonduelle zöld krémleves mix
1 fej hagyma
2 ek olívaolaj
100 ml tejszín
1 db lime
1 késhegynyi friss gyömbér
só, bors
1 l alaplé

A sajtlabdákhoz

100 g mascarpone (vagy krémsajt)
50 g trappista sajt reszelve
50 g roquefort villával összetörve
1 tk Worcester szósz
1 mk cayenne bors
50 g dió aprítógépben durvára zúzva
Hirdetés

Gyömbéres citrusos zöldségkrémleves sajtlabdákkal turbózva

Istenien könnyed, fűszeres krémleves egyenesen Szabi konyhájából! A forró levesben észbontóan olvadnak a tökéletes sajtgolyók, próbáljátok ki!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre

A leveshez

1 csomag (400 g) Bonduelle zöld krémleves mix
1 fej hagyma
2 ek olívaolaj
100 ml tejszín
1 db lime
1 késhegynyi friss gyömbér
só, bors
1 l alaplé

A sajtlabdákhoz

100 g mascarpone (vagy krémsajt)
50 g trappista sajt reszelve
50 g roquefort villával összetörve
1 tk Worcester szósz
1 mk cayenne bors
50 g dió aprítógépben durvára zúzva

A sajtlabda hozzávalóit összekeverjük és fél órára hűtőbe tesszük. A leveshez a hagymát felaprítjuk és olajon megdinszteljük, hozzáreszeljük a gyömbér felét, majd mehet rá a zöldségkeverék. 5 percig pároljuk, majd felöntjük az alaplével és a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. 10 percig főzzük, majd egy botmixerrel lepürésítjük.

 A lime levével és további frissen reszelt gyömbérrel ízesítjük. Megformázzuk a sajtlabdákat és már tálalhatjuk is a levest, ízlés szerint még plusz reszelt sajtot is szórhatunk rá.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások