Hozzávalók
A leveshez
- 1 csomag (400 g) Bonduelle zöld krémleves mix
- 1 fej hagyma
- 2 ek olívaolaj
- 100 ml tejszín
- 1 db lime
- 1 késhegynyi friss gyömbér
- só, bors
- 1 l alaplé
A sajtlabdákhoz
- 100 g mascarpone (vagy krémsajt)
- 50 g trappista sajt reszelve
- 50 g roquefort villával összetörve
- 1 tk Worcester szósz
- 1 mk cayenne bors
- 50 g dió aprítógépben durvára zúzva
Gyömbéres citrusos zöldségkrémleves sajtlabdákkal turbózva
Hozzávalók
A leveshez
- 1 csomag (400 g) Bonduelle zöld krémleves mix
- 1 fej hagyma
- 2 ek olívaolaj
- 100 ml tejszín
- 1 db lime
- 1 késhegynyi friss gyömbér
- só, bors
- 1 l alaplé
A sajtlabdákhoz
- 100 g mascarpone (vagy krémsajt)
- 50 g trappista sajt reszelve
- 50 g roquefort villával összetörve
- 1 tk Worcester szósz
- 1 mk cayenne bors
- 50 g dió aprítógépben durvára zúzva
A sajtlabda hozzávalóit összekeverjük és fél órára hűtőbe tesszük. A leveshez a hagymát felaprítjuk és olajon megdinszteljük, hozzáreszeljük a gyömbér felét, majd mehet rá a zöldségkeverék. 5 percig pároljuk, majd felöntjük az alaplével és a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. 10 percig főzzük, majd egy botmixerrel lepürésítjük.
A lime levével és további frissen reszelt gyömbérrel ízesítjük. Megformázzuk a sajtlabdákat és már tálalhatjuk is a levest, ízlés szerint még plusz reszelt sajtot is szórhatunk rá.