Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

6 - 8
személyre
+
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
2 l víz
2 köteg zöldspárga
1 ½ dl tejszín
1 mk cayenme bors
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gyors, pikáns spárgakrémleves

A zöldspárga a világ legtutibb zöldsége. Reggelire tojás mellé, baconnel körbetekerve, tésztába, vagy egy príma krémlevesbe, amire most mutatunk is egy frankó receptet! Egészséges, gyorsan elkészül és szuperfinom, úgyhogy amíg találtok spárgát a piacokon, gyorsan főzzétek is meg!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
személyre
+
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
2 l víz
2 köteg zöldspárga
1 ½ dl tejszín
1 mk cayenme bors
só, bors
Bevásárlólistához adom

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, öntünk hozzá 1 dl száraz fehérbort és addig forraljuk, míg a folyadék visszaredukálódik a felére. Ekkor felöntjük kb. 2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk és 10 percig főzzük, hogy a hagymák megfőjenek. Ekkor hozzáadjuk a felvágott spárgákat, amelyeknek előzőleg letördeltük a fás végeit. Fontos, hogy kb. 14 darabnak hagyjuk meg a csúcsát, mert arra később szükségünk lesz. Spárgával együtt újabb 10 percig főzzük, majd egy botmixerrel leturmixoljuk, újra visszatesszük a tűzre és hozzákeverjük a tejszínt, rottyantunk rajta egyet, ha szükséges akkor még sózzuk, borsozzuk és egy kevés cayenne borssal ízesítjük. A levest átszűrjük, a meghagyott spárgacsúcsokat pedig egy kevés olívaolajon megpirítjuk. Tálaláskor a tányérba rakunk pár darab pirított spárgát és rákanalazzuk a levest.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások