Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 l víz
- 2 köteg zöldspárga
- 1 ½ dl tejszín
- 1 mk cayenme bors
- só, bors
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 l víz
- 2 köteg zöldspárga
- 1 ½ dl tejszín
- 1 mk cayenme bors
- só, bors
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, öntünk hozzá 1 dl száraz fehérbort és addig forraljuk, míg a folyadék visszaredukálódik a felére. Ekkor felöntjük kb. 2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk és 10 percig főzzük, hogy a hagymák megfőjenek. Ekkor hozzáadjuk a felvágott spárgákat, amelyeknek előzőleg letördeltük a fás végeit. Fontos, hogy kb. 14 darabnak hagyjuk meg a csúcsát, mert arra később szükségünk lesz. Spárgával együtt újabb 10 percig főzzük, majd egy botmixerrel leturmixoljuk, újra visszatesszük a tűzre és hozzákeverjük a tejszínt, rottyantunk rajta egyet, ha szükséges akkor még sózzuk, borsozzuk és egy kevés cayenne borssal ízesítjük. A levest átszűrjük, a meghagyott spárgacsúcsokat pedig egy kevés olívaolajon megpirítjuk. Tálaláskor a tányérba rakunk pár darab pirított spárgát és rákanalazzuk a levest.