Hozzávalók
A húsgombóchoz
- 300 g darált sertéshús
- bors
- 1 csapott tk só
- 50 g rizs
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 db tojás
A leveshez
- 3 szál sárgarépa (nagy)
- 2 szál fehérrépa
- 1 fej zellergumó (kisebb)
- 2 db krumpli
- 3 ek olaj
- 1 fej hagyma
- só, bors
- 3 ek szárított lestyán
- 3 l alaplé
- 0.25 db citrom
- 2 ek ecet
Húsgombócos csorbaleves
Hozzávalók
A húsgombóchoz
- 300 g darált sertéshús
- bors
- 1 csapott tk só
- 50 g rizs
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 db tojás
A leveshez
- 3 szál sárgarépa (nagy)
- 2 szál fehérrépa
- 1 fej zellergumó (kisebb)
- 2 db krumpli
- 3 ek olaj
- 1 fej hagyma
- só, bors
- 3 ek szárított lestyán
- 3 l alaplé
- 0.25 db citrom
- 2 ek ecet
A húsgombóc hozzávalóit összekeverjük, és addig hagyjuk állni, amíg a zöldségeket fel nem daraboljuk.
A répát, a fehérrépát és a zellert 1, a krumplit 2 cm-es kockára vágjuk, a hagymát pedig finomra aprítjuk. Egy nagy lábasban lepirítjuk a hagymát az olajon, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a gyökérzöldségeket, elkeverjük, megszórjuk a lestyánnal, ezt is elkeverjük, majd felöntjük az alaplével.
Felforraljuk, közben kis gombócokat formázunk a darált húsos keverékből. Ha felforrt a leves, belerakjuk a golyókat és a krumplit. Ezután 20-25 perc alatt készre főzzük. Utóízesítjük sóval, citromlével és ecettel, és tálalhatjuk is.
Ha tetszett a húsgombócos csorbaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!