Hozzávalók
- olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 l alaplé vagy víz
- 6 db burgonya
- 170 g chorizo kolbász
- fodros kel
- só, bors
Isteni portugál leves: Caldo Verde
Hozzávalók
- olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 l alaplé vagy víz
- 6 db burgonya
- 170 g chorizo kolbász
- fodros kel
- só, bors
Egy lábasban felhevítjük az olajat, rádobjuk a felaprított hagymát és teljesen puhára és üvegesre pároljuk. Beledobjuk a fokhagymát is és néhány percig azzal együtt főzzük tovább a hagymát. Felöntjük az alaplével vagy vízzel és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát.
Sózzuk és borsozzuk. Felforraljuk, majd visszavéve a hőt, hogy csendesen gyöngyözzön kb. 15 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a fodros kelt és még 10 percig főzzük, ekkor belerakjuk a karikára vágott chorizót és újabb 15 perc alatt készre főzzük.