Hirdetés

Izgalmas mexikói leves tortillával

Hozzávalók

4
főre
2 nagy szárított chili
400 g paradicsom
olaj
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
6 kukorica tortilla
1,8 l csirkealaplé
300 g aprított főtt csirkemell
1 lime
1 tk só
1 avokádó
50 g queso fresco sajt vagy helyette ricotta
friss koriander
Hirdetés

Izgalmas mexikói leves tortillával

Ez a leves igazi nagyágyú! Fűszeresen krémes, a roppanós tortillacsíkok és a mexikói kecskesajt (queso fresco) egyszerűen mennyei harmóniában egyesülnek. Próbáljátok ki, isteni lesz!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
2 nagy szárított chili
400 g paradicsom
olaj
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
6 kukorica tortilla
1,8 l csirkealaplé
300 g aprított főtt csirkemell
1 lime
1 tk só
1 avokádó
50 g queso fresco sajt vagy helyette ricotta
friss koriander

Felmelegítünk egy nagy, lehetőleg öntöttvas serpenyőt. A chilit és a paradicsomot óvatosan az edény aljára nyomjuk, hogy megpiruljon és enyhén sötét színt kapjon, és természetesen illatozzon, ez körülbelül 2 perc oldalanként. Majd kivesszük a serpenyőből őket. Ha a chili kihűlt annyira, hogy kézzel megfogjuk, kihúzzuk a szárát, kiszedjük a magokat és darabokra vágjuk. Egy turmixgépbe dobjuk a paradicsommal együtt. Kb. 1 percig turmixoljuk. Felmelegítsük egy kb.  literes edényt közepes hőmérsékletűre, beleöntünk 3 evőkanál olajat, majd megdinszteljük benne a hagymát, amíg áttetsző nem lesz, kb. 5-7 percig. Hozzáadjuk a fokhagymát és főzzük még együtt 2 percig. Hozzáadjuk a paradicsom-chili keveréket és főzzük, amíg enyhén besűrűsödik, kb. 10-12 percig, folyamatosan kevergetve.

Hozzáadjuk a csirkealaplevet és néhány csík tortillát is, ezek szét fognak főni, de nem oldódnak fel teljesen, ezért a főzés vége felé kiszedjük az egészben maradt tortillákat a levesből, de ne aggódjunk, mert így is kellően be fogják sűríteni azt. Miközben a leves fő, olajat öntünk egy közepes sütőedénybe és 180 fokra melegítjük. A maradék tortillát 5 x 1,25 cm csíkokra vágjuk. Enyhén aranyszínűre és ropogósra sütjük őket, kb. 1-2 perc alatt. Leitatjuk róluk az olajat. Csak a tálalás előtt keverjük bele a csirkét, adunk hozzá egy keveset a lime kifascart levéből és egy teáskanál sót majd főzzük 5 percig a csirkét. A levest tálaljuk a megsült tortillacsíkokkal, szeletelt avokádóval, queso freskóval és friss korianderrel.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások