Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 2 szál sárgarépa
- 2 db kisebb burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1600 ml víz
- 1 db citrom leve
- ½ db citrom reszelt héja
- só
- bors
- 3 csipet tárkony
- 2 db babérlevél
- 1 kis csokor kapor
- 200 ml zsíros tejszín
- 300 g tisztított lazac
Kapros citromos lazacleves
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 2 szál sárgarépa
- 2 db kisebb burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1600 ml víz
- 1 db citrom leve
- ½ db citrom reszelt héja
- só
- bors
- 3 csipet tárkony
- 2 db babérlevél
- 1 kis csokor kapor
- 200 ml zsíros tejszín
- 300 g tisztított lazac
Az olajon kissé lepirítjuk a kis karikákra vágott sárgarépát, hozzáadjuk a hasonló méretű kockákra vágott burgonyát, beledobjuk egészben a vörös és fokhagymákat és felöntjük a vízzel. Puhára főzzük benne a zöldségeket, közben a tárkonyt, babérlevelet, citromlevet és héjat is az alapba dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a tejszínt, belerakjuk a kb 2 cm-es kockákra vágott lazacot. Pár percig hagyjuk forrni (ennyi idő elég is a lazacnak), majd belekeverjük az apróra vágott kaprot és kész is vagyunk.