Hozzávalók
- 200 g hagyma
- 60 g zsír
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 600 g marhalábszár
- 1 ek csípőspaprika-krém
- 1 ek pritaminpaprika-krém
- 1 ek pirospaprika
- 1 csokor zellerzöld
- só, bors
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 szál répa
- 0.25 db zellergumó
- 500 g krumpli
- 1 - 2 tk mustár
A tálaláshoz
- 1 csokor friss petrezselyem
- friss kenyér
Klasszikus gulyásleves
Hozzávalók
- 200 g hagyma
- 60 g zsír
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 600 g marhalábszár
- 1 ek csípőspaprika-krém
- 1 ek pritaminpaprika-krém
- 1 ek pirospaprika
- 1 csokor zellerzöld
- só, bors
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 szál répa
- 0.25 db zellergumó
- 500 g krumpli
- 1 - 2 tk mustár
A tálaláshoz
- 1 csokor friss petrezselyem
- friss kenyér
A klasszikus gulyásleveshez először a finomra vágott hagymát a zsíron 2-3 perc alatt megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. További 1-2 perc pirítás után mehet bele a kis kockákra vágott paradicsom és paprika. Kicsit lepirítjuk, majd beletesszük a kb. 2 x 2 centis kockákra vágott húst. 2-3 perc pirítás után hozzáadjuk a kétféle paprikakrémet és a pirospaprikát, közben kevergetjük, nehogy megégjen a paprika.
Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a húst. Ha felforrt, hozzáadjuk a zellerzöldet, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük köménnyel és addig főzzük, amíg a hús szinte teljesen meg nem puhul. A főzés során pótoljuk a vizet. Ezután hozzáadjuk a kis, kb. 1 x 1 centis kockákra vágott répát, zellert és krumplit, valamint a mustárt és felöntjük 1,5-2 liter vízzel. Tovább főzzük a levest, míg a zöldségek is megpuhulnak. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és friss kenyérrel tálaljuk.
- Elkészítési idő: kb. 180 perc
Ha tetszett a klasszikus gulyásleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!