Hozzávalók
- 1 ek vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kisebb kaliforniai paprika
- 1 db kis piros chili
- 2 tk oregano
- só, bors
- 1 db csirkemell
- 1.2 l víz (vagy alaplé)
- 1 db lime
- 200 ml kókusztej
- 1 kis csokor koriander
Kókusztejes chilis leves
Hozzávalók
- 1 ek vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kisebb kaliforniai paprika
- 1 db kis piros chili
- 2 tk oregano
- só, bors
- 1 db csirkemell
- 1.2 l víz (vagy alaplé)
- 1 db lime
- 200 ml kókusztej
- 1 kis csokor koriander
Egy nagyobb lábasban felmelegítjük a vajat és rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Üvegesre sütjük őket. A kaliforniai paprikát kisebb kockákra vágjuk és a vajra dobjuk, majd mehet hozzá az apróra vágott chili is. Pár perc pirítás következik, majd hozzászórjuk az oreganót, sót, borsot, belerakjuk a csirkemellet és felöntjük az alaplével (vagy vízzel). Lefedve kb. 25-30 percig főzzük.
Kivesszük a megfőtt csirkemellet és villával kisebb darabokra szabdaljuk. Visszarakjuk a levesbe a csirkét, belereszeljük a lime héját, belefacsarjuk a levét, és felöntjük a kókusztejjel. Elkeverjük és forralunk rajta még egy utolsót. Friss, vágott korianderrel tálaljuk.