Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 250 g csirkemell
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd nagyobb fokhagyma
- 1 cm-es gyömbér
- só, bors
- 1 nagy csipet őrölt római kömény
- 1 csipet chilipehely
- 1 csomag fagyasztott sütőtökkrémleves mix
- 200 ml kókusztej
- 600 ml víz
- ramen tészta
Kókusztejes sütőtökkrémleves ramentésztával
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 250 g csirkemell
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd nagyobb fokhagyma
- 1 cm-es gyömbér
- só, bors
- 1 nagy csipet őrölt római kömény
- 1 csipet chilipehely
- 1 csomag fagyasztott sütőtökkrémleves mix
- 200 ml kókusztej
- 600 ml víz
- ramen tészta
A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk. Egy edénybe kevés olajat öntünk és üvegesre pirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, majd belereszeljük a megtisztított gyömbért is. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a római köményt, chilipelyhet és a fagyasztott zöldségkeveréket.. Átkeverjük, pár percig hagyjuk pirulni majd felöntjük a kókusztejjel, a vízzel és hagyjuk kb. 10 percig főni. Botmixerrel lepürésítjük a levest, belerakjuk az előfőzött (vagy száraz) ramen tésztát, a csirkemellkockákat és hagyjuk hogy átmelegedjenek. Tálaláskor kevés chiliszósszal és chilipehellyel ízesítjük.