Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

4
főre
+
2 ek olívaolaj
250 g csirkemell
1 fej kisebb vöröshagyma
1 gerezd nagyobb fokhagyma
1 cm-es gyömbér
só, bors
1 nagy csipet őrölt római kömény
1 csipet chilipehely
1 csomag fagyasztott sütőtökkrémleves mix
200 ml kókusztej
600 ml víz
ramen tészta
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kókusztejes sütőtökkrémleves ramentésztával

Ha még mindig van olyan sütőtökös leves recept, amit ki kell próbálnotok, akkor mindenképpen ezt a csirkés verziót javasolnánk nektek! Brutálisan krémes, enyhén csípős és nem utolsó sorban még laktató is! Próbáljátok ki, ha szerettek új dolgokkal kísérletezni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 ek olívaolaj
250 g csirkemell
1 fej kisebb vöröshagyma
1 gerezd nagyobb fokhagyma
1 cm-es gyömbér
só, bors
1 nagy csipet őrölt római kömény
1 csipet chilipehely
1 csomag fagyasztott sütőtökkrémleves mix
200 ml kókusztej
600 ml víz
ramen tészta
Bevásárlólistához adom

A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk. Egy edénybe kevés olajat öntünk és üvegesre pirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, majd belereszeljük a megtisztított gyömbért is. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a római köményt, chilipelyhet és a fagyasztott zöldségkeveréket.. Átkeverjük, pár percig hagyjuk pirulni majd felöntjük a kókusztejjel, a vízzel és hagyjuk kb. 10 percig főni. Botmixerrel lepürésítjük a levest, belerakjuk az előfőzött (vagy száraz) ramen tésztát, a csirkemellkockákat és hagyjuk hogy átmelegedjenek. Tálaláskor kevés chiliszósszal és chilipehellyel ízesítjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások