Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Kolbászos minestrone orzo tésztával

Hozzávalók

4
kiadós adaghoz
+
2 db közepes répa
3 szál angolzeller
2 fej közepes vöröshagyma
10 dkg paprikás szárazkolbasz (olasz, spanyol, magyar, ami tetszik)
3 gerezd fokhagyma
1 konzerv darabolt paradicsom
1 konzerv borlotti bab (vagy más konzerv bab)
1 db nagy krumpli
1 - 1 csapott mk szárított oregánó, bazsalikom és kakukkfű
½ csapott mk szárított rozmaring
15 dkg orzo tészta (ha nincs, akkor csiga-, betű-, vagy más aprótészta is jó lesz)
Só, bors,
1.4 liter víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kolbászos minestrone orzo tésztával

A "minestrone" annyit jelent, hogy "nagy leves" és ez az étel tökéletesen megfelel ennek az elnevezésnek. Tele van pakolva kolbásszal, babbal, krumplival és tésztával, meg van spékelve finom zöldfűszerekkel, szóval egy igazán finom és nagyon cuccos téli receptről van szó. 
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
kiadós adaghoz
+
2 db közepes répa
3 szál angolzeller
2 fej közepes vöröshagyma
10 dkg paprikás szárazkolbasz (olasz, spanyol, magyar, ami tetszik)
3 gerezd fokhagyma
1 konzerv darabolt paradicsom
1 konzerv borlotti bab (vagy más konzerv bab)
1 db nagy krumpli
1 - 1 csapott mk szárított oregánó, bazsalikom és kakukkfű
½ csapott mk szárított rozmaring
15 dkg orzo tészta (ha nincs, akkor csiga-, betű-, vagy más aprótészta is jó lesz)
Só, bors,
1.4 liter víz
Bevásárlólistához adom

A répákat karikára vágjuk, és egy olívaolajjal felhevített lábasba rakjuk.  Ezután hozzáadjuk a kis darabokra szeletelt angolzellert, majd következik a durvára vágott hagyma. Utolsónak érkeznek a vékony szeletekre vágott kolbászok. Alaposan összekeverjük őket, és kezdődhet a lepirítás. Miután szép színt kaptak hozzájuk adjuk a felszeletelt fokhagymákat. Újabb összeforgatás következik, és ezután jöhet bele a konzerv paradicsom. Felhúzzuk vízzel, belepakoljuk a krumplikat, és ízesítjük a levest: sóval, borssal és a szárított fűszerekkel. Pár perc főzés után, mikor a krumpli már kezd megpuhulni akkor hozzáadjuk az orzo tésztát. 8 percig főzzük a levest, majd utolsóként belepakoljuk a babkonzervet összerottyantjuk, és jöhet is a tálalás.

img_4600.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások