Hozzávalók
- 2 db közepes répa
- 3 szál angolzeller
- 2 fej közepes vöröshagyma
- 10 dkg paprikás szárazkolbasz (olasz, spanyol, magyar, ami tetszik)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1 konzerv borlotti bab (vagy más konzerv bab)
- 1 db nagy krumpli
- 1 - 1 csapott mk szárított oregánó, bazsalikom és kakukkfű
- ½ csapott mk szárított rozmaring
- 15 dkg orzo tészta (ha nincs, akkor csiga-, betű-, vagy más aprótészta is jó lesz)
- Só, bors,
- 1.4 liter víz
Kolbászos minestrone orzo tésztával
Hozzávalók
- 2 db közepes répa
- 3 szál angolzeller
- 2 fej közepes vöröshagyma
- 10 dkg paprikás szárazkolbasz (olasz, spanyol, magyar, ami tetszik)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1 konzerv borlotti bab (vagy más konzerv bab)
- 1 db nagy krumpli
- 1 - 1 csapott mk szárított oregánó, bazsalikom és kakukkfű
- ½ csapott mk szárított rozmaring
- 15 dkg orzo tészta (ha nincs, akkor csiga-, betű-, vagy más aprótészta is jó lesz)
- Só, bors,
- 1.4 liter víz
A répákat karikára vágjuk, és egy olívaolajjal felhevített lábasba rakjuk. Ezután hozzáadjuk a kis darabokra szeletelt angolzellert, majd következik a durvára vágott hagyma. Utolsónak érkeznek a vékony szeletekre vágott kolbászok. Alaposan összekeverjük őket, és kezdődhet a lepirítás. Miután szép színt kaptak hozzájuk adjuk a felszeletelt fokhagymákat. Újabb összeforgatás következik, és ezután jöhet bele a konzerv paradicsom. Felhúzzuk vízzel, belepakoljuk a krumplikat, és ízesítjük a levest: sóval, borssal és a szárított fűszerekkel. Pár perc főzés után, mikor a krumpli már kezd megpuhulni akkor hozzáadjuk az orzo tésztát. 8 percig főzzük a levest, majd utolsóként belepakoljuk a babkonzervet összerottyantjuk, és jöhet is a tálalás.