Hirdetés
Green Kitchen

Lencsekrémleves

Hozzávalók

4
főre
+
300 g lencse (száraz)
500 g füstölt csülök
2 db babérlevél
1 tk egész fekete bors
2 szál sárgarépa
3 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
200 g zeller

A tálaláshoz

tejföl
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Lencsekrémleves

Újévkor hagyomány lencsét főzni. Készítsétek el egy kicsit rendhagyó formában, krémlevesként, extra füstösen, csülökkel. Nemcsak szerencsétek, hanem hatalmas sikeretek is lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
300 g lencse (száraz)
500 g füstölt csülök
2 db babérlevél
1 tk egész fekete bors
2 szál sárgarépa
3 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
200 g zeller

A tálaláshoz

tejföl
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A lencsét előző nap beáztatjuk. 

A csülköt feltesszük bő vízben főni a babérlevéllel, a borssal, egy szál sárgarépával, egy darab hagymával és két gerezd fokhagymával. Közepes lángon kb. 5-6 óra alatt vajpuhára főzzük. Fontos, hogy miután megfőtt a csülök, tartsuk meg a főzőlevét, hiszen a levesünk fontos alapanyaga lesz.

A maradék zöldségeket felaprítjuk, majd egy nagy lábosban lepirítjuk egy kevés olajon. Amikor aranybarna színt kaptak, felöntjük 1 liter vízzel. Ha szükségét érezzük, tehetünk bele egy kevés sót, de a füstölt csülök miatt anélkül is elég sós lesz.

Amíg puhulnak a zöldségek, addig a csülökről lefejtjük a húst, és apró szálaira szedjük.

Amikor minden megpuhult, akkor a lencsét az áztatóvízzel együtt az edénybe öntjük, és az egészet összefőzzük. Főzés közben a félrerakott csülkös lével ízesítjük a levest. Ha minden összetevő megpuhult, az egészet leturmixoljuk.

Tálaláskor a szálaira szedett hússal és egy evőkanál tejföllel kínáljuk.

Lencsekrémleves

Ha tetszett a lencsekrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Tejfölös lencsefőzelék sült kolozsvárival

Répás vöröslencseleves

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások