Hozzávalók
- 18 db mandarin (kb. 800 ml mandarinlé)
- 50 g cukor
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 2 db fahéjrúd
- 6 szem szegfűszeg
- 150 - 200 ml tejszín
- 2 csapott ek étkezési keményítő
- 80 ml whiskey
A tálaláshoz
- tejszínhab
- őrölt fahéj
- 2 - 3 db babapiskóta
Mandarinkrémleves
Hozzávalók
- 18 db mandarin (kb. 800 ml mandarinlé)
- 50 g cukor
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 2 db fahéjrúd
- 6 szem szegfűszeg
- 150 - 200 ml tejszín
- 2 csapott ek étkezési keményítő
- 80 ml whiskey
A tálaláshoz
- tejszínhab
- őrölt fahéj
- 2 - 3 db babapiskóta
A mandarinkrémleveshez a gyümölcs levét kifacsarjuk, 2-3 db-nak pedig bele is reszeljük a héját a mandarinlébe. A mandarinok levét felforraljuk a cukorral, szerecsendióval, fahéjrudakkal és szegfűszegekkel. A tejszínben csomómentesre keverjük a keményítőt, felöntjük a whiskey-vel, és az egészet, folyamatos keverés mellett, hozzácsorgatjuk a mandarinléhez. Forralunk rajta egyet, és ha kissé besűrűsödött a keményítőtől, elzárjuk a lángot, és hűtőhidegre hűtjük. Átszűrjük a levest, és már tálalhatjuk is a tejszínhabbal, fahéjjal és egy száraz serpenyőben kissé lepirított piskótakockákkal.
Ha tetszett a mandarinkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!