Hirdetés
Karácsonyi menü

Mexikói bableves

Hozzávalók

2 ek olaj
1 fej nagy vöröshagyma
400 g száraz bab
3 gerezd fokhagyma
1 db szárított guajillo paprika
1 db szárított pasilla paprika
1 db szárított chipotle morita paprika
2 ek darabolt paradicsomkonzerv
1 nagy marék kolbász
1 tk oregano
2 tk római kömény
1 szál angolzeller
1 ½ l víz
só, bors
reszelt sajt
tejföl
tortilla chips
friss koriander
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Mexikói bableves

Ki mondta, hogy bablevest csak magyarosan lehet elkészíteni? Jani egy jó kis chilis, mexikói bablevest mutat nektek, amitől totál eldobjátok majd az agyatokat.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2 ek olaj
1 fej nagy vöröshagyma
400 g száraz bab
3 gerezd fokhagyma
1 db szárított guajillo paprika
1 db szárított pasilla paprika
1 db szárított chipotle morita paprika
2 ek darabolt paradicsomkonzerv
1 nagy marék kolbász
1 tk oregano
2 tk római kömény
1 szál angolzeller
1 ½ l víz
só, bors
reszelt sajt
tejföl
tortilla chips
friss koriander
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Egy lábasban olajat hevítünk, és megdinszteljük rajta a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát. A szárított paprikáknak kiszedjük a magjait és a hagymás alaphoz dobjuk és lepirítjuk őket.

Ezután hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt is. Az előzőleg egy estét áztatott, majd lecsepegtetett babot is hozzáküldjük, majd felöntjük a forró vízzel. Kerül még bele konzerves paradicsom, oregano, római kömény, só, bors. Kb. 2 órán keresztül főzzük, de úgy, hogy az utolsó ¼ órában finomra kockázott angolzellert adunk hozzá. Tálaláskor megszórjuk egy kis reszelt sajttal, tejfölt kanalazunk rá és tortilla chipset adunk még hozzá, végül pedig megszórjuk egy kis friss korianderrel.

A különleges chilipaprikákat köszönjük a Toldi Fűszernek!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások