Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 1 fej nagy vöröshagyma
- 400 g száraz bab
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db szárított guajillo paprika
- 1 db szárított pasilla paprika
- 1 db szárított chipotle morita paprika
- 2 ek darabolt paradicsomkonzerv
- 1 nagy marék kolbász
- 1 tk oregano
- 2 tk római kömény
- 1 szál angolzeller
- 1 ½ l víz
- só, bors
- reszelt sajt
- tejföl
- tortilla chips
- friss koriander
Mexikói bableves
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 1 fej nagy vöröshagyma
- 400 g száraz bab
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db szárított guajillo paprika
- 1 db szárított pasilla paprika
- 1 db szárított chipotle morita paprika
- 2 ek darabolt paradicsomkonzerv
- 1 nagy marék kolbász
- 1 tk oregano
- 2 tk római kömény
- 1 szál angolzeller
- 1 ½ l víz
- só, bors
- reszelt sajt
- tejföl
- tortilla chips
- friss koriander
Egy lábasban olajat hevítünk, és megdinszteljük rajta a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát. A szárított paprikáknak kiszedjük a magjait és a hagymás alaphoz dobjuk és lepirítjuk őket.
Ezután hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt is. Az előzőleg egy estét áztatott, majd lecsepegtetett babot is hozzáküldjük, majd felöntjük a forró vízzel. Kerül még bele konzerves paradicsom, oregano, római kömény, só, bors. Kb. 2 órán keresztül főzzük, de úgy, hogy az utolsó ¼ órában finomra kockázott angolzellert adunk hozzá. Tálaláskor megszórjuk egy kis reszelt sajttal, tejfölt kanalazunk rá és tortilla chipset adunk még hozzá, végül pedig megszórjuk egy kis friss korianderrel.
A különleges chilipaprikákat köszönjük a Toldi Fűszernek!