Hozzávalók
- 1 db poblano paprika
- 1 mk egész koriander és római kömény
- ½ mk tarkabors
- 1 fej salotta / vöröshagyma
- 2 ek étolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 konzerv paradicsom
- 1 mk füstölt pirospaprika
- 1 db lime
- 1 kis csokor friss koriander
Hozzávalók
- 1 db poblano paprika
- 1 mk egész koriander és római kömény
- ½ mk tarkabors
- 1 fej salotta / vöröshagyma
- 2 ek étolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 konzerv paradicsom
- 1 mk füstölt pirospaprika
- 1 db lime
- 1 kis csokor friss koriander
A poblano paprikát a magjaival együtt lepirítjuk egy forró serpenyőben, majd betesszük az egészet egy tálba és felöntjük forró vízzel, hogy kb. 10 perc alatt megpuhuljon. A koriandert, a római köményt és a tarkaborsot egy közepes lábasban szárazon lepirítjuk. Amikor illatozni kezdenek kiszedjük őket és mozsárban finomra törjük. A serpenyőbe olajat öntünk és megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát.
Amikor megpuhult a hagyma és a fokhagyma, az egészet belenyomjuk egy aprítógépbe. Erre jön a lecsepegtetett paprika a mozsárban összezúzott fűszerek, kb fél dl olaj, majd az egészet összezúzzuk. Az így elkészített fűszerpasztát egy lábasba kanalazzuk és hevíteni kezdjük. Hozzáadjuk a paradicsomkonzerveket, egy kevés vizet és az egészet összeforraljuk. Sózzuk, borsozzuk és füstölt paprikával, valamint egy lime levével ízesítjük. Hagyjuk rottyanni még egyet és már jöhet is a tálalás. Cheddar sajttal, tortilla chipsszel és friss korrianderrel díszítsük.