Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 3 szelet bacon
- 1 fej kisebb lilahagyma
- 1 szál sárgarépa
- 2 szál zellerszár
- 3 gerezd fokhagyma
- 350 g sütőtök
- só, bors
- 2 ½ l víz
- 400 g fagyasztott zöldbab
- 150 g köles
- 2 ek zöld pesztó
- 2 tk sűrített paradicsom
- 1 csokor friss petrezselyem
- 20 g parmezán
Minestrone kölessel - az olaszok is megirigyelnék
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 3 szelet bacon
- 1 fej kisebb lilahagyma
- 1 szál sárgarépa
- 2 szál zellerszár
- 3 gerezd fokhagyma
- 350 g sütőtök
- só, bors
- 2 ½ l víz
- 400 g fagyasztott zöldbab
- 150 g köles
- 2 ek zöld pesztó
- 2 tk sűrített paradicsom
- 1 csokor friss petrezselyem
- 20 g parmezán
A bacont apróra vágjuk és az olajon elkezdjük pirítani. A zellert, hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, a répát pedig felszeleteljük. Ha elkezdte kiengedni a zsírját a bacon, a zöldségeket is rádobjuk. Beletesszük a kockára vágott sütőtököt és a sűrített paradicsomot is. 2-3 perc alatt alaposan lepirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk és felöntjük a vízzel. Felforraljuk, majd lassú tűzön 15 percig főzzük. Ha letelt az idő, belerakjuk a babot, kölest és további 10-15 percig főzzük, amíg meg nem puhulnak. Ha megfőtt, elzárjuk, belekanalazzuk a pesztót, belereszeljük a parmezánt, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és tálalhatjuk is.