A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 3 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 100 g konzerv fehérbab
- 1 db közepes burgonya
- 3 db zellerszár
- 1 db póréhagyma
- 0.25 fej kelkáposzta
- 1 csokor bazsalikom
- só, bors
- olívaolaj
- 1 tk szárított bazsalikom
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított majoranna
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1 db babérlevél
- 300 ml passzírozott paradicsom (passata)
- 2 l víz
- 2 marék kis kagylótészta/eperlevél/bármi, ami kicsi és jó levesbetétnek
- 2 ek parmezán
A karácsonyi rovat támogatója a
A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 3 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 100 g konzerv fehérbab
- 1 db közepes burgonya
- 3 db zellerszár
- 1 db póréhagyma
- 0.25 fej kelkáposzta
- 1 csokor bazsalikom
- só, bors
- olívaolaj
- 1 tk szárított bazsalikom
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított majoranna
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1 db babérlevél
- 300 ml passzírozott paradicsom (passata)
- 2 l víz
- 2 marék kis kagylótészta/eperlevél/bármi, ami kicsi és jó levesbetétnek
- 2 ek parmezán
Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd a zúzott fokhagymát is rádobjuk. Jöhet a felkarikázott póréhagyma, a kockára vágott répa, majd a zellerszár a burgonya és a fehérrépa egészben. Ezeket maximum 1 percig pirítgatjuk, majd felöntjük a vízzel. Megfűszerezzük a sóval, borssal, és a zöldfűszerekkel, beletépkedjük a bazsalikom leveleit, és beleöntjük a passata-t. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt, és így főzzük kb. 20-30 percig, míg a zöldségek megpuhulnak. A kelkáposzta leveleit kisebb darabokra vágjuk, és az utolsó 10 percre ezt is beledobjuk. Jöhet a tészta is ezt főzzük 4 percig, majd végül hozzáöntjük a leszűrt babkonzervet, és már tálalhatjuk is! Egy kevés olívaolajjal, reszelt parmezánnal, és tört borssal pedig tovább turbózhatjátok!