Hozzávalók
- 1 ½ kg nyúllapocka és -comb vegyesen
- 7 l víz
- 3 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 3 szál fehérrépa (100 g/szál)
- ½ db karalábé (250 g/db)
- ½ db zellergumó (500 g/db)
- 140 g kelkáposzta
- 1 db tv-paprika (110 g/db)
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- 2 db csiperkegomba
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (150 g/fej)
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db szerecsendió
- 4 cm gyömbér
- 1 mk sáfrányos szeklice
- 1 tk egész bors
- só
- 150 g zöldborsó
- 300 g cérnametélt
Hozzávalók
- 1 ½ kg nyúllapocka és -comb vegyesen
- 7 l víz
- 3 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 3 szál fehérrépa (100 g/szál)
- ½ db karalábé (250 g/db)
- ½ db zellergumó (500 g/db)
- 140 g kelkáposzta
- 1 db tv-paprika (110 g/db)
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- 2 db csiperkegomba
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (150 g/fej)
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db szerecsendió
- 4 cm gyömbér
- 1 mk sáfrányos szeklice
- 1 tk egész bors
- só
- 150 g zöldborsó
- 300 g cérnametélt
A nyúlhúsleves elkészítéséhez a húst felöntjük a vízzel, majd elkezdjük felforralni egy nagy lábosban úgy, hogy folyamatosan leszedegetjük róla a habot. (Érdemes megpiszkálni a húst, hogy minél több habot feldobjon a felszínre.) Amikor a lehető legtöbb habot eltávolítottuk a levesről, beletesszük a megtisztított sárga- és fehérrépát, a karalábét, a zellert, a kelkáposztát, a paprikát, a paradicsomot és a gombát. Hozzáadjuk a fokhagymát, héjastól a vöröshagymát, a petrezselymet, a szerecsendiót, a gyömbért, a szeklicét, a borsot, majd sózzuk, és gyöngyözve, nagyon alacsony hőfokon 3,5 órát pötyögtetjük. Az utolsó 10 percben hozzáadjuk a zöldborsót is.
A tésztát enyhén sós vízben 2 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük. Amikor elkészült a leves, kiszedjük belőle a zöldségeket és a húst, hagyjuk 10 percet ülepedni, majd a feldarabolt zöldségekkel, a hússal és a főtt tésztával tálaljuk.
- Elkészítési idő: 4 óra
Ha tetszett a nyúlhúsleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!