Hozzávalók
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk oregánó
- 400 ml passata
- 500 ml zöldségalaplé
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 csokor friss bazsalikom
- 2 nagy marék spenót
- 20 g parmezán
- 3 - 4 csepp balzsamecet
- 2 - 3 szelet kenyér a tálaláshoz
Olasz spenótos csicseriborsó-leves
Hozzávalók
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk oregánó
- 400 ml passata
- 500 ml zöldségalaplé
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 csokor friss bazsalikom
- 2 nagy marék spenót
- 20 g parmezán
- 3 - 4 csepp balzsamecet
- 2 - 3 szelet kenyér a tálaláshoz
Az olívaolajon üvegesre pároljuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk az oregánóval. Felöntjük a passatával és az alaplével, felforraljuk, belerakjuk a csicserit és a friss bazsalikomot. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a spenótot, a parmezánt, pár csepp balzsamecettel ízesítjük, és a kenyérrel tálaljuk.
Ha tetszett az olasz spenótos csicseriborsó-leves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!