Hozzávalók
- 1 ek friss gyömbér lereszelve
- 1 ek ázsiai chili pasta
- 1 ek olaj
- 30 g fafül gomba
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 g lében eltett v. konzerv bambuszrügy
- ½ dl szójaszósz
- ½ dl rizsecet
- só
- bors
- 1 csipet barnacukor
- 1 mk szecsuáni bors
- 7 dl alaplé
- 150 g tofu
- 4 tk étkezési keményítő 1 dl vízben elkeverve
- 1 db tojás
- díszítésnek újhagyma
OMG: Íme a legjobb kínai csípős-savanyú leves
Hozzávalók
- 1 ek friss gyömbér lereszelve
- 1 ek ázsiai chili pasta
- 1 ek olaj
- 30 g fafül gomba
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 g lében eltett v. konzerv bambuszrügy
- ½ dl szójaszósz
- ½ dl rizsecet
- só
- bors
- 1 csipet barnacukor
- 1 mk szecsuáni bors
- 7 dl alaplé
- 150 g tofu
- 4 tk étkezési keményítő 1 dl vízben elkeverve
- 1 db tojás
- díszítésnek újhagyma
A felhevített wokba elkezdjük pirítani a friss reszelt gyömbért, a chili pasta-t egy kevés olaj társaságában. Ezt követően jöhet a fafül gomba, amit valószínűleg szárított verzióban kaptok majd meg a boltban, de csak egyszerűen öntsétek le egy kevés meleg vízzel a főzés kezdete előtt. Az áttört fokhagyma utána a kisebb darabokra vágott bambuszrügyet is hozzáadjuk a leves alapunkhoz. Ezek utána mehet bele a szójaszósz, a rizsecet és a fűszerek: só, bors, cukor és szecsuáni bors. Végül pedig felöntjük az egészet alaplével és 5 percig főzzük a felkockázott tofuval. A sűrűbb állag eléréséhez elkeverjük a keményítőt 1 dl hideg vízzel, hozzáöntjük a leveshez és egy felvert tojást, lassan belecsurgatunk. A levest tálaljuk melegen, újhagymával díszítve.