Hirdetés

Pesztós zöldségkrémleves

Hozzávalók

4
főre

A leveshez

1 zacskó Bonduelle zöldségkrémleves mix
1 fej kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
500 ml víz
50 g vaj
2 tk citromlé
só, bors

A pesztóhoz

1 csokor friss petrezselyem
1 csokor friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
só, bors
30 g parmezán sajt
2 ek pirított mogyoró
150 ml olvíaolaj

A burgonyachipshez

2 burgonya
1 ek olívaolaj
1 mk füstölt pirospaprika
Hirdetés

Pesztós zöldségkrémleves

Ha már unjátok a zöldségkrémleveseket, akkor legyetek bevállaósak és dobjátok fel egy jó kis pesztóval, plusz fokozzátok egy kis házi ropogós burgunyachips-szel az élményt! Garantáljuk, hogy mindenki imádni fogja! ;)
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre

A leveshez

1 zacskó Bonduelle zöldségkrémleves mix
1 fej kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
500 ml víz
50 g vaj
2 tk citromlé
só, bors

A pesztóhoz

1 csokor friss petrezselyem
1 csokor friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
só, bors
30 g parmezán sajt
2 ek pirított mogyoró
150 ml olvíaolaj

A burgonyachipshez

2 burgonya
1 ek olívaolaj
1 mk füstölt pirospaprika

A leveshez az olívaolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Beleöntjük a leves mixet és kb. 5 percig pároljuk. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk és felforraljuk. Ha felforrt, további 10 percig főzzük, amíg a zöldségek meg nem főnek, majd leturmixoljuk.

Elkeverjük benne a vajat és a citromlevet. Közben a pesztóhoz a hozzávalókat egy aprítógépben lezúzzuk. A chipshez a krumplit megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük és vízzel lemossuk róla  a keményítőt, majd egy papírtörlővel leitatjuk a nedvességet. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal és a sütő legmagasabb fokozatán kb. 10 perc alatt ropogósra sütjük. Ha megsült, kivesszük és picit hagyjuk hűlni. Ezután sózzuk és megszórjuk a pirospaprikával. A krémlevest a pesztóval és a chips-szel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások