Hozzávalók
A leveshez
- 1 zacskó Bonduelle zöldségkrémleves mix
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 500 ml víz
- 50 g vaj
- 2 tk citromlé
- só, bors
A pesztóhoz
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 30 g parmezán sajt
- 2 ek pirított mogyoró
- 150 ml olvíaolaj
A burgonyachipshez
- 2 db burgonya
- só
- 1 ek olívaolaj
- 1 mk füstölt pirospaprika
Hozzávalók
A leveshez
- 1 zacskó Bonduelle zöldségkrémleves mix
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 500 ml víz
- 50 g vaj
- 2 tk citromlé
- só, bors
A pesztóhoz
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 30 g parmezán sajt
- 2 ek pirított mogyoró
- 150 ml olvíaolaj
A burgonyachipshez
- 2 db burgonya
- só
- 1 ek olívaolaj
- 1 mk füstölt pirospaprika
A leveshez az olívaolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Beleöntjük a leves mixet és kb. 5 percig pároljuk. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk és felforraljuk. Ha felforrt, további 10 percig főzzük, amíg a zöldségek meg nem főnek, majd leturmixoljuk, és majdnem kész is a zöldségkrémleves.
Elkeverjük benne a vajat és a citromlevet. Közben a pesztóhoz a hozzávalókat egy aprítógépben lezúzzuk. A chipshez a krumplit megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük és vízzel lemossuk róla a keményítőt, majd egy papírtörlővel leitatjuk a nedvességet. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal és a sütő legmagasabb fokozatán kb. 10 perc alatt ropogósra sütjük. Ha megsült, kivesszük és picit hagyjuk hűlni. Ezután sózzuk és megszórjuk a pirospaprikával. A krémlevest a pesztóval és a chips-szel tálaljuk.