Hozzávalók
- 1 db gyömbér
- 1 fej hagyma
- pár szem csillagánizs
- 1 rúd fahéj
- Édeskömény mag
- Szegfűszeg
- Koriandermag
- 35 dkg darált marhanyak
- 1 db tojásfehérje
- 1 ½ - 2 l csirkealaplé (jó a bolti zselés cucc is!)
- 1 mk zselatin
- 1 csipet cukor
- Halszósz
- 40 dkg flank steak (a marha hasa alja / dagadó)
A tálaláshoz
- Rizstészta
- Bazsalikom
- Menta
- Koriander
- Babcsíra
- Felszeletelt újhagyma
- Thai csili
- 0.25 db lime leve
Pho leves egy óra alatt!
Hozzávalók
- 1 db gyömbér
- 1 fej hagyma
- pár szem csillagánizs
- 1 rúd fahéj
- Édeskömény mag
- Szegfűszeg
- Koriandermag
- 35 dkg darált marhanyak
- 1 db tojásfehérje
- 1 ½ - 2 l csirkealaplé (jó a bolti zselés cucc is!)
- 1 mk zselatin
- 1 csipet cukor
- Halszósz
- 40 dkg flank steak (a marha hasa alja / dagadó)
A tálaláshoz
- Rizstészta
- Bazsalikom
- Menta
- Koriander
- Babcsíra
- Felszeletelt újhagyma
- Thai csili
- 0.25 db lime leve
A kész alapléből, ami kábé 1,5-2 liter, kiveszünk egy pohárkával és maximum langyos állapotában egy fél kávéskanálnyi zselatinnal elkeverjük. Ha ez megvan, a maradékot beleöntjük a lábosba, és felkapargatjuk a potenciálisan barna részeket az aljáról.
Tegyünk pár szem csillagánizst, a rúd fahéjat, pár szegfűszeget, az édesköménymagot és a koriandermagot egy muszlimkendőbe, vagy jelen esetben egy dupla gézlapba, majd kössük össze a tetejét. Így kapunk egy kis csomagot, amit a levesbe téve egyben ki tudjuk majd szedni, viszont az ízek tökéletesen ki tudnak szabadulni a levesbe. Tegyük bele a lábosba ezt is, csakúgy, mint egy kevés halszószt, cukrot, a flank steak felét (15-20 dkg, a másik fele tálaláskor, nyersen kerül a tányérba). Majd a zselatinos külön alaplevet is öntsük rá. Vigyázzunk, ne forraljuk a levest nagyon, mert akkor a zselatint mit sem fog érni.
A marhahúst keverjük össze a tojásfehérjével, majd dobjuk bele a levesbe, és határozottan keverjük el benne. Főzzük lassú tűzön, hogy alig bugyogjon, olyan 40-45 percig.
Ha idő van, szűrjük le a levest, és a flank steak kivételével mindent félre is tehetünk, a steaket hideg víz alatt mossuk le, és szeleteljük vékonyan fel, csakúgy, mint a nyers párját is. A levest még tetszés szerint ízesíthetjük, sózhatjuk.
Jöhet a tálalás:
Egy tányérba szedjünk a már előre forró vízben elkészített tésztából, rá a kétfajta steak, majd felöntjük a meleg levessel. Babcsíra, csili, apróra vágott bazsalikom, menta, és koriander, valamint lime leve kerül még rá, majd elszürcsögjük, és hopp, máris spóroltunk két jegyet Vietnamba.