Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Pho leves egy óra alatt!

Hozzávalók

1 db gyömbér
1 fej hagyma
pár szem csillagánizs
1 rúd fahéj
Édeskömény mag
Szegfűszeg
Koriandermag
35 dkg darált marhanyak
1 db tojásfehérje
1 ½ - 2 l csirkealaplé (jó a bolti zselés cucc is!)
1 mk zselatin 
1 csipet cukor
Halszósz
40 dkg flank steak (a marha hasa alja / dagadó)

A tálaláshoz

Rizstészta
Bazsalikom
Menta
Koriander
Babcsíra
Felszeletelt újhagyma
Thai csili
0.25 db lime leve
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Pho leves egy óra alatt!

A Pho leves manapság népszerűbb mint valaha, de a hosszú elkészítési ideje sokakat elriaszthat tőle. Na épp ezért, én most megmutatom, hogy lehet egy óra alatt megphozni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1 db gyömbér
1 fej hagyma
pár szem csillagánizs
1 rúd fahéj
Édeskömény mag
Szegfűszeg
Koriandermag
35 dkg darált marhanyak
1 db tojásfehérje
1 ½ - 2 l csirkealaplé (jó a bolti zselés cucc is!)
1 mk zselatin 
1 csipet cukor
Halszósz
40 dkg flank steak (a marha hasa alja / dagadó)

A tálaláshoz

Rizstészta
Bazsalikom
Menta
Koriander
Babcsíra
Felszeletelt újhagyma
Thai csili
0.25 db lime leve
Bevásárlólistához adom

Forrósítsunk fel egy lábost, de olajat ne öntsünk bele. Tegyük bele a félbevágott gyömbért illetve a hagymát, és hagyjuk ott pár percig, majd fordítsuk meg. Elég csúnya, fekete lesz, egy kicsit szenes is, de ez kell nekünk!

A kész alapléből, ami kábé 1,5-2 liter, kiveszünk egy pohárkával és maximum langyos állapotában egy fél kávéskanálnyi zselatinnal elkeverjük. Ha ez megvan, a maradékot beleöntjük a lábosba, és felkapargatjuk a potenciálisan barna részeket az aljáról.

Tegyünk pár szem csillagánizst, a rúd fahéjat, pár szegfűszeget, az édesköménymagot és a koriandermagot egy muszlimkendőbe, vagy jelen esetben egy dupla gézlapba, majd kössük össze a tetejét. Így kapunk egy kis csomagot, amit a levesbe téve egyben ki tudjuk majd szedni, viszont az ízek tökéletesen ki tudnak szabadulni a levesbe. Tegyük bele a lábosba ezt is, csakúgy, mint egy kevés halszószt, cukrot, a flank steak felét (15-20 dkg, a másik fele tálaláskor, nyersen kerül a tányérba). Majd a zselatinos külön alaplevet is öntsük rá. Vigyázzunk, ne forraljuk a levest nagyon, mert akkor a zselatint mit sem fog érni.

A marhahúst keverjük össze a tojásfehérjével, majd dobjuk bele a levesbe, és határozottan keverjük el benne. Főzzük lassú tűzön, hogy alig bugyogjon, olyan 40-45 percig.

Ha idő van, szűrjük le a levest, és a flank steak kivételével mindent félre is tehetünk, a steaket hideg víz alatt mossuk le, és szeleteljük vékonyan fel, csakúgy, mint a nyers párját is. A levest még tetszés szerint ízesíthetjük, sózhatjuk.

Jöhet a tálalás:

Egy tányérba szedjünk a már előre forró vízben elkészített tésztából, rá a kétfajta steak, majd felöntjük a meleg levessel. Babcsíra, csili, apróra vágott bazsalikom, menta, és koriander, valamint lime leve kerül még rá, majd elszürcsögjük, és hopp, máris spóroltunk két jegyet Vietnamba.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások