Hozzávalók
A leveshez
- 4 - 5 szál póréhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 250 ml tejszín
- 2 db krumpli
- 150 ml száraz fehérbor
- só, bors
- szerecsendió
- 2 ek olaj
A rántott sajt kockákhoz
- 200 g trappista sajt
- 3 db tojás
- só
- 3 ek zsemlemorzsa
- 2 ek liszt
- olaj a sütéshez
Póréhagyma-krémleves rántott sajtkockákkal
Hozzávalók
A leveshez
- 4 - 5 szál póréhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 250 ml tejszín
- 2 db krumpli
- 150 ml száraz fehérbor
- só, bors
- szerecsendió
- 2 ek olaj
A rántott sajt kockákhoz
- 200 g trappista sajt
- 3 db tojás
- só
- 3 ek zsemlemorzsa
- 2 ek liszt
- olaj a sütéshez
Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd rádobjuk a fokhagymát és a felkarikázott póréhagymát is. Ha ezek kicsit megpirultak, felöntjük a borral, majd ha elpárolódott, sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót reszelünk bele. Beledobjuk a felkockázott krumplit, és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Ha a krumpli megpuhult, felöntjük tejszínnel, és botmixerrel összezúzzuk a levest.
A sajtot kb. 1,5×1,5 cm-es kockákra vágjuk. Először a lisztbe, majd a megsózott felvert tojásba, és végül a zsemlemorzsába forgatjuk a sajtkockákat. Majd a tojás-zsemlemorzsa kört újra megismételjük, hogy vastagabb legyen a bunda, és a sajt sütés közben ne folyjon ki.
Forró olajban kisütjük a sajtkockákat, majd papírtörlőre szedjük őket, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róluk.
Ha tetszett a krémleves, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!