Hozzávalók
- 1 ek zsír
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet egész kömény
- 2 db babérlevél
- 1 db krumpli (150 g/db)
- 1 ek finomliszt
- 1 mk fűszerpaprika
- 600 ml víz
- só
- 1 ek 10%-os ecet
A tálaláshoz
- 20 g kenyérkocka
Hozzávalók
- 1 ek zsír
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet egész kömény
- 2 db babérlevél
- 1 db krumpli (150 g/db)
- 1 ek finomliszt
- 1 mk fűszerpaprika
- 600 ml víz
- só
- 1 ek 10%-os ecet
A tálaláshoz
- 20 g kenyérkocka
A rántott leves elkészítéséhez egy lábosban közepes lángon felhevítjük a zsírt és 2-3 perc alatt megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Míg dinsztelődik a hagyma, mellédobjuk a köményt és a babérlevelet.
Amikor összeesett a hagyma, hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt krumplit, megszórjuk a liszttel és a fűszerpaprikával. Elkeverjük és folyamatos kevergetés mellett – legjobb, ha kis kézi habverővel kevergetjük – felöntjük a vízzel.
Ha felforrt, ízesítjük sóval és közepesen erős lángon kb. 15 percig főzzük. Végül ecettel savanyítjuk és kenyérkockával tálaljuk.
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a rántott leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Nem kell sokat költeni egy finom ebédre. Ezek a receptek pénztárcabarát megoldások a hétköznapokra! Attól még, hogy valami olcsó, nem lesz kevésbé ízletes, csak meg kell találni a megfelelő kajákat. Egy grillezett sajtos szendó vagy paradicsomleves sem drága, ha így készítitek!
Grillezett sajtos szendó tejfölös mártogatóssal