Hirdetés
Karácsonyi menü

Retró kaják: tojásleves és kókusztekercs

Hozzávalók

Csurgatott tojásleves (4 személyre)

A leveshez

1 tk egész kömény
1 tk egész feketebors
1 ek sertészsír
1 púpozott ek liszt
1 gerezd fokhagyma
1 csapott tk pirospaprika
1 l víz
2 db babérlevél
1 fej kisebb vöröshagyma
1 csipet cukor
1 tk ecet
2 db tojás

A kolbászos kenyérhez

½ szál kolbász
1 szelet kenyér

Kókusztekercs

A ”tésztához”

500 g darált háztartási keksz
100 g porcukor
300 - 350 ml tej
4 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
2 tk rum

A krémhez

100 g puha vaj
100 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
150 g kókuszreszelék + 50 g a szóráshoz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Retró kaják: tojásleves és kókusztekercs

Imádjuk a retró kajákat! Megmutatjuk a 80-es évek megúszós receptjeit, a csurgatott tojáslevestől a kókusztekercsig de a receptek végén van még néhány tippünk! Próbáljátok ki őket és nosztalgiázzatok egy nagyot!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

Csurgatott tojásleves (4 személyre)

A leveshez

1 tk egész kömény
1 tk egész feketebors
1 ek sertészsír
1 púpozott ek liszt
1 gerezd fokhagyma
1 csapott tk pirospaprika
1 l víz
2 db babérlevél
1 fej kisebb vöröshagyma
1 csipet cukor
1 tk ecet
2 db tojás

A kolbászos kenyérhez

½ szál kolbász
1 szelet kenyér

Kókusztekercs

A ”tésztához”

500 g darált háztartási keksz
100 g porcukor
300 - 350 ml tej
4 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
2 tk rum

A krémhez

100 g puha vaj
100 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
150 g kókuszreszelék + 50 g a szóráshoz
Bevásárlólistához adom

Csurgatott tojásleves

Az egész köményt és fekete borsot egy mozsárban összetörjük és egy száraz lábasban elkezdjük pirítani, hogy kiadja az intenzív ízét. Hozzáadjuk a zsírt, a lisztet, a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. Zsemleszínűre pirítjuk, majd hozzáöntjük a víz negyedét, csomómentesre keverjük a liszttel,  aztán felöntjük a maradék vízzel. Ízesítjük babérlevéllel, dobunk bele egy kis fej vöröshagymát bevagdosva, sót, egy csipet cukrot és 15 percig alacsony lángon rotyogtatjuk. Adunk hozzá egy kevés ecetet, kóstolással beállítjuk a savanyú-édes-fűszeres ízeket. A tojásokat villával felverjük, a levesbe örvényt keverünk és vékony sugárban a közepébe csurgatjuk a tojást. Közben nem kevergetjük. Hagyjuk, hogy 1 perc alatt megfőjön a tojás, utána keverünk rajta egyet.

A kolbászt vékony karikákra vágjuk, egy száraz serpenyőben jól lepirítjuk, majd félretesszük. A kisült zsírban megpirítjuk a felkockázott kenyeret, összeforgatjuk a ropogós kolbászkarikákkal és a leves mellé kínáljuk.

Kókusztekercs

A darált kekszet összekeverjük a kakaóporral, a porcukorral, a tejjel és a rummal, és addig gyúrjuk, míg összeáll. Berakjuk a hűtőbe pár percre amíg megcsináljuk a krémet. A vajat és a porcukrot kikeverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Egy deszkára kiterítünk egy nagyobb folpackot, megszórjuk kókuszreszelékkel, és kb. fél centi vastagra nyújtjuk a kekszes masszát. Rányomkodjuk a kókuszos vajas tölteléket, majd a fólia segítségével feltekerjük, közben jó szorosan lenyomkodjuk. A tekercset kívülről megforgatjuk kókuszreszelékben, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

De mindenképp próbáljátok kis a retró fasírtos zsömle receptünket és a resztelt májjal sem lehet melléfogni.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások