Hozzávalók
- 50 dkg rókagomba
- 2 db hagyma
- 2 ek olaj
- só, bors
- 2 dl főzőtejszín
- 1 tk fűszerpaprika
- 5 dl alaplé
- 1 tk borsikafű
- 1 ½ l víz
Rókagombaleves, az ízek és az illatok királya
Hozzávalók
- 50 dkg rókagomba
- 2 db hagyma
- 2 ek olaj
- só, bors
- 2 dl főzőtejszín
- 1 tk fűszerpaprika
- 5 dl alaplé
- 1 tk borsikafű
- 1 ½ l víz
A rókagombát kevés sós vízben megfőzzük kb. 15-20 perc alatt. A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon puhára dinszteljük, majd ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd néhányszor megkeverjük. Levesszük a tűzről, és mehet hozzá a leszűrt rókagomba. Felöntjük alaplével és a vízzel, hozzáadjuk a fűszereket (a sóval csak óvatosan, hiszen az alaplé és a rókagomba is sós ), és még kb. 30 percet főzzük. Tejszínnel sűrítjük be, és opcionálisan tálalhatjuk csipetkével.