Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g burgonya
- 3 ek olaj
- 1 ág rozmaring
- 1 liter víz vagy zöldségalaplé
- só, bors
- 1 ½ tk étkezési keményítő
- 2 ek tejföl
- 1 konzerv fehérbab (400 g)
A sült rozmaringhoz
- olaj
- 1 - 2 ág rozmaring
Rozmaringos-fehérbabos burgonyaleves
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g burgonya
- 3 ek olaj
- 1 ág rozmaring
- 1 liter víz vagy zöldségalaplé
- só, bors
- 1 ½ tk étkezési keményítő
- 2 ek tejföl
- 1 konzerv fehérbab (400 g)
A sült rozmaringhoz
- olaj
- 1 - 2 ág rozmaring
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a burgonyákat pedig meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, aztán szeletekre. Az olajat egy lábasban felhevítjük, és üvegesre pirítjuk a hagymákat, utána mehetnek hozzá a durvára vágott rozmaringlevelek, a burgonyaszeletek, majd a víz (vagy alaplé). Sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük a burgonyát. A keményítőt elkeverjük a tejföllel, pár evőkanál forró levest adunk hozzá, átkeverjük, és így öntjük vissza a levesbe. Mehet bele a lecsepegtetett babkonzerv is, majd egy alapos keverés után megvárjuk, amíg rottyan egyet a leves, és le is húzzuk a lángról.
A sült rozmaringhoz felhevítjük az olajat, és pár másodpercre beledobjuk a rozmaringleveleket. Egy villával papírtörlőre szedjük őket, és a levelekkel tálaljuk a levest.
Ha tetszett a rozmaringos-fehérbabos burgonyaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!