Hirdetés

Rozmaringos-fehérbabos burgonyaleves

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
500 g burgonya
3 ek olaj
1 ág rozmaring
1 liter víz vagy zöldségalaplé
só, bors
1 ½ tk étkezési keményítő
2 ek tejföl
1 konzerv fehérbab (400 g)

A sült rozmaringhoz

olaj
1 - 2 ág rozmaring
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Rozmaringos-fehérbabos burgonyaleves

A burgonya vagy épp krumpli, ki hogy szereti hívni, szinte tuti, hogy minden háztartásban van. Ha találtok a fűszerkertben egy kis friss rozmaringot, és a kamrában egy fehérbabkonzervet, már tökéletes úton vagytok, hogy elkészülhessen ez a tuti leves!
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
500 g burgonya
3 ek olaj
1 ág rozmaring
1 liter víz vagy zöldségalaplé
só, bors
1 ½ tk étkezési keményítő
2 ek tejföl
1 konzerv fehérbab (400 g)

A sült rozmaringhoz

olaj
1 - 2 ág rozmaring
Bevásárlólistához adom

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a burgonyákat pedig meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, aztán szeletekre. Az olajat egy lábasban felhevítjük, és üvegesre pirítjuk a hagymákat, utána mehetnek hozzá a durvára vágott rozmaringlevelek, a burgonyaszeletek, majd a víz (vagy alaplé). Sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük a burgonyát. A keményítőt elkeverjük a tejföllel, pár evőkanál forró levest adunk hozzá, átkeverjük, és így öntjük vissza a levesbe. Mehet bele a lecsepegtetett babkonzerv is, majd egy alapos keverés után megvárjuk, amíg rottyan egyet a leves, és le is húzzuk a lángról. 

A sült rozmaringhoz felhevítjük az olajat, és pár másodpercre beledobjuk a rozmaringleveleket. Egy villával papírtörlőre szedjük őket, és a levelekkel tálaljuk a levest.

Ha tetszett a rozmaringos-fehérbabos burgonyaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások