Hozzávalók
A leveshez
- 280 g aszalt szilva
- 500 ml víz
- 1 csipet só
- 60 g cukor
- 3 csipet őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 80 ml rum
- 150 ml tejszín
A tejfölkrémhez
- ½ db vaníliarúd magjai
- 180 g tejföl
- 2 ek porcukor
Rumos aszaltszilva-leves
Hozzávalók
A leveshez
- 280 g aszalt szilva
- 500 ml víz
- 1 csipet só
- 60 g cukor
- 3 csipet őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 80 ml rum
- 150 ml tejszín
A tejfölkrémhez
- ½ db vaníliarúd magjai
- 180 g tejföl
- 2 ek porcukor
Az aszalt szilvákat a vízzel, sóval, fűszerekkel és cukorral kb. 10-12 percig főzzük, majd botmixerrel alaposan átzúzzuk. Belekeverjük a tejszínt és a rumot, újra felforraljuk, majd teljesen kihűtjük. A tejfölkrémhez a hozzávalókat összekeverjük, és tálaláskor a hideg szilvaleves tetejére kanalazzuk.
Ha tetszett a rumos aszaltszilva-leves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!