Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
személyre
4 szelet bacon
olaj
1 csokor újhagyma
2 gerezd fokhagyma
400 g fagyasztott karfiolkrémleves zöldségkeverék
300 ml tej
300 ml víz
szerecsendió
só, bors
50 g reszelt cheddar sajt
1 tk keményítő
Hirdetés

Sajtos karfiolkrémleves baconnel felturbózva

Kicsit rákattantunk a krémlevesekre, de hát mit csináljunk, ha télen néha tényleg ezek esnek a legjobban? Most egy karfiolos változatot dobtunk össze, amit a sajt tesz még krémesebbé. Egy kis pirított bacon és extra sajt a tetejére és már meg is vagytok vele!:)
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
személyre
4 szelet bacon
olaj
1 csokor újhagyma
2 gerezd fokhagyma
400 g fagyasztott karfiolkrémleves zöldségkeverék
300 ml tej
300 ml víz
szerecsendió
só, bors
50 g reszelt cheddar sajt
1 tk keményítő

Fotó: Szilágyi Nóri

Egy serpenyőben kevés olajon, néha megforgatva, ropogósra pirítjuk a baconszeleteket. Ha kész, egy itatóspapírra félretesszük őket. A kisült zsírt egy lábasba öntjük, erre mehet a felkarikázott újhagyma fehér része, a felszeletelt fokhagyma és végül a fagyos zöldségkeverék is. Felöntjük a tejjel és a vízzel, 4-5 percig főzzük, utána sózzuk, borsozzuk és reszelt szerecsendióval ízesítjük. Ha a zöldségek megpuhultak, botmixerrel krémesre turmixoljuk az egészet. A sajtot lereszeljük, rászórjuk a keményítőt és a levesbe szórjuk, ahogy beleolvad,  szép selymes lesz az állaga a krémlevesnek. A tálaláshoz durvára vágjuk a sült bacont és az újhagyma zöldjét is, amivel jól megszórjuk a levest. Néhány csepp olívaolajjal díszíthetjük még.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások