Hozzávalók
- 4 szelet bacon
- olaj
- 1 csokor újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g fagyasztott karfiolkrémleves zöldségkeverék
- 300 ml tej
- 300 ml víz
- szerecsendió
- só, bors
- 50 g reszelt cheddar sajt
- 1 tk keményítő
Sajtos karfiolkrémleves baconnel felturbózva
Hozzávalók
- 4 szelet bacon
- olaj
- 1 csokor újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g fagyasztott karfiolkrémleves zöldségkeverék
- 300 ml tej
- 300 ml víz
- szerecsendió
- só, bors
- 50 g reszelt cheddar sajt
- 1 tk keményítő
Egy serpenyőben kevés olajon, néha megforgatva, ropogósra pirítjuk a baconszeleteket. Ha kész, egy itatóspapírra félretesszük őket. A kisült zsírt egy lábasba öntjük, erre mehet a felkarikázott újhagyma fehér része, a felszeletelt fokhagyma és végül a fagyos zöldségkeverék is. Felöntjük a tejjel és a vízzel, 4-5 percig főzzük, utána sózzuk, borsozzuk és reszelt szerecsendióval ízesítjük. Ha a zöldségek megpuhultak, botmixerrel krémesre turmixoljuk az egészet. A sajtot lereszeljük, rászórjuk a keményítőt és a levesbe szórjuk, ahogy beleolvad, szép selymes lesz az állaga a krémlevesnek. A tálaláshoz durvára vágjuk a sült bacont és az újhagyma zöldjét is, amivel jól megszórjuk a levest. Néhány csepp olívaolajjal díszíthetjük még.