Hozzávalók
- 500 g krumpli
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 2 ek liszt
- 1 ek ecet
- 2 db babérlevél
- tárkony
- 1 tk pirospaprika
- 50 ml olaj
- 200 g kolbász
Savanyú krumplileves kolbászmorzsával
Hozzávalók
- 500 g krumpli
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 2 ek liszt
- 1 ek ecet
- 2 db babérlevél
- tárkony
- 1 tk pirospaprika
- 50 ml olaj
- 200 g kolbász
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Mehet rá a meghámozott és felkockázott krumpli és néhány perc kevergetést követően felöntjük 2 liter vízzel. Beledobunk néhány babérlevelet, a tárkonyt, sózzuk és borsozzuk, majd addig főzzük amíg a krumpli teljesen meg nem puhul. Paprikás rántást csinálunk egy evőkanál olajból és lisztből és a pirospaprikából, majd némi hőkiegyenlítést követően besűrítjük vele a levest. Mehet bele az ecet is, ezzel majdnem kész a savanyú krumplileves. A karikára vágott kolbászt lepirítjuk, majd aprítógépben lezúzzuk és mehet is a levesre. A tojást 8-10 perc alatt keményre főzzük majd több darabra vágjuk és tálalás előtt a levesbe tesszük. És most van teljesen kész a savanyú krumplileves.